Nyhet

Prince Daniel vann i Scandinavium

De var sist ut i omhoppningen i finalen av Lövsta Future Challenge för 7-åriga hästar, som avgjordes under årets upplaga av Gothenburg Horse Show. Som enda felfria ekipage var Daniel Svensson och Prince Nandor (Nintender-Dindard L) solklara vinnare när ekipaget, galopperat över mållinjen.
Daniel Svensson och Prince Pandor vann Lövsta Future Challenge för unghästar. Foto: Roland Thunholm

Under 2016-års upplaga av Breeders Trophy på Flyinge kvalades hingsten till LFC-finalen i Göteborg. Då riden av Jens Fredicson, eftersom Daniel själv var oturligt skadad. Genom hela Breeders var hingsten inte i en bom, och i Göteborg lät han också bommarna ligga kvar i sina skållor när hans ordinarie ryttare elegant lotsade honom runt banan.

Fullt fokus! Foto: Roland Thunholm

Hippologstudenten Elinor Arthursson var med som groom och när hingsten nöjt sträcker på sig under prisutdelningen kunde hon enkelt konstatera:

– Prince Nandor har tyckt att han är bäst i Göteborg sedan han kom hit. Han har verkligen stolt visat upp sig, säger Elinor med glädjetårar i ögonen när hon ser segerekipaget ta täten i ärevarvet.

Prince Nandor är uppfödd och ägd av Pb Investor och har ridits och utbildats av Daniel sedan hingsten var tre år. Tidigare har Daniel även ridit hingstens mamma, Pandora II (Dinard L – Pilot).

Stort grattis till hela team Daniel Svensson.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.