Sport

Talanghästar med sikte på Tokyo 2020

Landslagsledningen i hoppning har presenterat ”Svensk Hoppsport 2025”, utvecklingsprogram för fem- till åttaåriga hästar. Med på listan av hästar med siktet bland annat på OS i Tokyo 2020 finns två Strömsholmslärare med tre godkända hingstar. Samt en Flyingelärares välhoppande sto.
Foto: Roland Thunholm

Bland de uttagna 7-åriga hästarna hittar vi ekipaget Stallmästare Jens Fredricson/Karmel vd Watering samt LFC-vinnarna Daniel Svensson/Prince Nandor. I listan över de 5-åriga hästarna syns nygodkända Lövstahingsten Cayenne de Clarence, även han med Stallmästare Jens Fredricson i sadeln. Bland 8-åringarna syns Flyingeläraren, Maria Gretzers, välridna Fecybelle.

IMG_8480
Flyingeläraren Maria Gretzer

161009 Breeders Trophy, Jens Fredricson och Karmel van de Watering i 6-årsfinalen i hoppning.
Jens Fredricson/Karmel vd Watering. Foto: Roland Thunholm

Hästarna har tagits ut efter resultaten under säsongen 2016. Satsningen har välkomnats av de aktuella ekipagen.
– Det är en långsiktig satsning där vi siktar på viljan att behålla hästen för större mål. Vi vill uppmärksamma lovande hästar och ekipage med möjlighet till extra träning, säger Flyingeläraren Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson, som är en del av landslagsledningen och projektleder satsningen.

Träningar hålls på Flyinge den 30 mars och den 7 april på Ridskolan Strömsholm.
Vi ser fram emot att fortsätta följa ekipagen framöver.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.