Nyhet

RS sportstipendium

De elever och studenter som antas vid höstens utbildningar på Ridskolan Strömsholm ges möjlighet att söka ett sportstipendium för träning och färdighetsutveckling.
Foto: Roland Thunholm

Ridskolan Strömsholm, med Jens Fredricson i täten presenterar nu, RS Sportstiepndium. Ett stipendium som ger studerande, med siktet inställt på elitnivå, vid Riksanläggningen möjlighet att få individoptimerad träning med sin egen häst för Ridskolan Strömsholms lärare.

Målgruppen för stipendiet är studerande vid Ridskolan Strömsholms utbildningar i kategorierna, ponny – U25, som vill och har potential att nå elitnivå inom den internationella ridsporten.

– Vi vill uppmuntra ännu fler att söka sig till Ridskolan Strömsholm för att kombinera sin sportsatsning med en gedigen utbildning, säger Jens Fredricson, Stallmästare på Ridskolan Strömsholm och en av initiativtagarna till stipendiet.

Stipendiet är en del av en rad olika aktiviteter inom sportområdet på Ridskolan Strömsholm. Fler kommer att presenteras. Mer information om stipendiet presenteras under sommaren.

För vem?
  • Elev/student vid Ridskolan Strömsholm
  • Egen Häst med (av RS bedömd) utvecklingspotential
  • Placeringar på nationell nivå:
    • Dressyr: Junior Msv B, Young Rider Msv A, Senior Intermediaire
    • Hoppning: Junior 130 nationellt, Young Rider 140 nationellt, Senior 145 nationellt
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.