Nyhet

Lediga tjänster

Brinner du för utbildning av den unga hästen, undervisning på hög nivå och hoppning? Vill du arbeta i en utvecklande och stimulerande miljö tillsammans med målinriktade elever och engagerade kollegor? Då har vi tjänsten för dig.

Ridlärare/Tränare, unghästutbildare och hoppryttare, 50%

För en tjänst på 50% söker Ridskolan Strömsholm dig som är skicklig ridlärare /hopptränare, unghästutbildare och hoppryttare.

Vi på Ridskolan Strömsholm befinner oss i en spännande utvecklingsfas där vi nu satsar på att utöka vår verksamhet. Hippologprogrammet är ett treårigt kandidatprogram med Sveriges Lantbruksuniversitet som huvudman. Utbildningen med inriktning Ridhäst bedrivs på riksanläggningarna Flyinge och Ridskolan Strömsholm och från och med höstterminen 2017 kommer vi på RS att erbjuda båda inriktningarna; ridlärare och hästutbildare.

Vi söker dig som har stor erfarenhet av att utbilda unghästar samt är en erfaren ridlärare eller tränare med inriktning mot hoppning. Du har god vana av undervisning på hög nivå.

Vi ser att du är utbildad unghästutbildare alternativt har en stor, välmeriterad erfarenhet av unghästutbildning. Det är starkt meriterande att du är utbildad ridlärare II, hippolog alternativt  B-tränare i hoppning.

Vi ser även att du har en bred ämneskompetens och dynamisk pedagogisk förmåga. Du är engagerad, initiativrik och lösningsfokuserad samt har förmåga att genom inspirerande undervisning medverka till att studenterna når sina mål. Du vill bidra till hela verksamhetens  funktion och utveckling och trivs med att arbeta i team.

Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. För oss är din personlighet viktig och att du och har en ”can-do-attitude”.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att du undervisar inom ditt ämne/dina ämnen på Hippologprogrammet samt på Folkhögskolan men också utvecklar undervisningen på skolan tillsammans med övriga lärare. Vi erbjuder dig som lärare på RS en spännande och utvecklande miljö tillsammans med studiemotiverade studenter och engagerade kollegor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på halvtid med 6 månaders provanställning.

VILKA ÄR VI?
”Ridskolan Strömsholm –vi utvecklar kunskap, hästar och människor”
Strömsholm har en långvarig utbildningstradition inom svensk ridsport och är platsen där vi utvecklar kunskap, hästar och människor. Här ges utbildningar för ridlärare, ridinstruktörer, hästskötare, talangfulla och elitsatsande ryttare m.m.

Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning och här finns olika skolformer genom gymnasium, Hästsportens Folkhögskola, Yrkeshögskola och Hippologprogram (SLU). Spetskompetens inom hoppning, dressyr och hovslageri är viktiga, liksom inom pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, ledarskap och forskning.

Ridskolan Strömsholm är tillsammans med Flyinge och Wången en av Hästnäringens Riksanläggningar. Alla tre Riksanläggningar har ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Maila din ansökan till: linda.nordwall@stromsholm.com senast den 5 maj.
Tillträde 14 augusti 2017

Har du frågor om tjänsten, kontakta

Hästkunskapslärare och ridlärare med inriktning hoppning, 75%

Vill du arbeta i en utvecklande och stimulerande miljö tillsammans med målinriktade elever och engagerade kollegor, då har vi tjänsten för dig.

Ridskolan Strömsholm RS AB (RS) är fristående huvudman för Ridsportgymnasiet Strömsholm. Vi driver ett naturbruksprogram med ridsportinriktning och har riksrekrytering med ett stort antal sökande från hela Sverige och andra nordiska länder. Vi har totalt 90 platser fördelade på tre årskurser. Skolan har elevhem.

Vi söker dig som har pedagogisk utbildning med lärarlegitimation eller som har lång erfarenhet av undervisning och planerarar att gå lärarutbildning inom en snar framtid. Du är lägst svensk ridlärare II och/eller utbildad tränare inom hoppning.  Meriterande är om du är aktiv inom sporten, har erfarenhet av undervisning i såväl teori som praktik och är utbildad hippolog. Dina huvudsakliga ämnen kommer att vara hästkunskap, naturbruk och ridning. Du är engagerad, initiativrik och utvecklingsinriktad samt har förmåga att genom inspirerande undervisning tillse att eleverna når de individuella mål de har förutsättningar för. Detta innebär att du undervisar inom ditt ämne men också utvecklar undervisningen på skolan tillsammans med övriga lärare. Du arbetar gärna ämnesövergripande och använder IT som ett naturligt verktyg i såväl undervisning som övrigt arbete. Du vill bidra till hela skolans funktion och utveckling och gillar att arbeta i team.
Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vi använder den digitala lärplattformen Fronter i undervisningen och arbetar aktivt för att utveckla detta.

I rollen som ridlärare är du en del av ridlärarteamet på Strömsholm. Du brinner för att undervisa elever tillsammans med våra välutbildade hästar.

VILKA ÄR VI?

”Ridskolan Strömsholm – Vi utvecklar kunskap, hästar och människor”

Ridskolan Strömsholm är, i likhet med Flyinge och Wången, en av Hästnäringens Riksanläggningar. Riksanläggningarna har det gemensamma uppdraget att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för näringens och branschens fortsatta utveckling.

Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. Här finns olika skolformer som Ridsportgymnasium, Hästsportens Folkhögskola, Yrkeshögskola och Universitet (SLU). Spetskompetens inom hoppning, dressyr och hovslageri är viktiga, liksom inom pedagogik, hästhållning, anläggningsdrift, ledarskap och forskning.

Ridskolan Strömsholm är belägen i Hallstahammars kommun, rimligt nära Västerås, Köping och Eskilstuna.

Är du intresserad? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför in din ansökan redan idag!
Maila din ansökan till michaela.skarfors@stromsholm.com senast den  10 Maj
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75% och vi tillämpar provanställning. Tjänstgöringsgraden kan öka beroende på eventuella andra uppdrag inom skolan.
Tillträde 7 augusti 2017.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta
Michaela "Michan" Skarfors Föräldraledig
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.