Sport

Fina framgångar för RS-ekipage i Eskilstuna

Både lärare och studenter skördade fna framgångar i helgen. Tävlingsresultaten ger fina kvitton på vardagens arbete.
170517 Sundbyholm Jens Fredricson från Strömsholm och Candy Flip var tvåa i hoppfinalen och fick för det 20 000:- Photo: Roland Thunholm Code: 718 35.

Efter fin ritt hos Eskilstunaortens RF kvalade Ridsportgymnasieeleven, Fanny Flykt och hennes Golden Piper (Willoway Golddigger – Silverlea Buckskin, till ponny-SM i dressyr efter seger på 66.99% i mästerskapsprogrammet.
Igår var bland annat Hippologstudenten Catharina Odenius ch RS Mexx (Rubinrot – Maistic) hos samma tävlingsarrangör och slutade 2:a i Msv B:5. Dressyrstipendiaten Amelie Larsson lotsade Dorian (Don Primero – Good Future) till placering i Msv B:2 och Conny M (Connaisseur – Briar) till tredjeplacering i Msv C:1.

På Sundbyholms välarrangerade tävlingar var flera studenter och RS-lärare till start.
I dagens final i Gulddivisionen var Stallmästare Jens Fredricson och coola Candy Filip (For feeling – So what) 2:a efter snabba team Niklas Arvidsson/Hasard. På femteplats kom Huvudlärare Daniel Svensson med välhoppande Bentley VDM (Namelus R – Bernstein). I Silverdivisionens final var Stallmästaren 5:a med Bertil Anderssons Brixton (Callahan VDL – Pascal) och i Bronsdivisionens final slutade stipendiaten Malin Ronell och RS Phinemang (Phin Phin – Calido I) 6:a.

Strömsholmslaget kvalade till semifinalen i Folksam Elitallsvenska som avgörs under Strömsholmsdagarna!

Under Mälardalens Varmblodsklubbs unghästtester visade Jonas Bergqvist, Stallchef i Röda Stallet, Buskhagas Arundhati (36) (Sympaticà (36) – Davignon I, uppf/äg: Elin och Per Dolk) som fick hela 51 poäng fördelat på 988 8 10 8. Grattis team Buskhagas Arundhati och alla ni andra som fick diplom med er hem under Mälardalens Varmblodsklubbs unghästtester hos oss i helgen! Vi ser fram emot att följa er i framtiden.

Fler fina ritter och insatser av andra RS-ekipage har genomförts under helgen. Detta var att nämna några. Grattis!

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.