Nyhet

Nyutexaminerade hovslagare firades på Strömsholm

Nu väntar nya utmaningar för våra nyutexaminerade elever vid Ridskolan Strömsholms Hovslagarutbildning 2015-2017.

Grattis till eleverna och till alla blivande kunder! Eleverna avslutade sina två år på Strömsholm med en cermoni uppe på Thottska villan, där de fick ta emot blommor, lyckönskningar och diplom. Tiden på Strömsholm har varit fulltecknad med smide, företagsekonomi, fysträning, hovvård, teoretisk kunskap och har hela tiden varvats med lärande i praktik.  Eleverna går nu direkt ut i sina egna företag och många av dem har redan flera kunder som väntar.

Hovslagarutbildningen som från och med i höst blir treårig, finns i Riksanläggningarnas regi på alla tre anläggningarna Flyinge, Wången och Ridskolan Strömsholm. För två år sedan började de här eleverna sin utbildning på Ridskolan Strömsholm med målet att bli utbildade hovslagare, vilket de nu är och är redo att ge sig ut i yrkeslivet.

Kontaktperson
Marita Lindberg Utbildningsledare, Hovslagarutbildningen
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.