Strömsholmsdagarna

Billdals Ridklubb vinnare av Folksam Ponnyallsvenska 2017

Laghoppning har en lång tradition på Strömsholms tävlingar i juni månad, så även inom ponnyhoppning. Idag söndag avgjordes Folksam Ponnyallsvenska på Strömsholm, Lag-SM i ponnyhoppning och Billdals Ridklubb stod som vinnare!

Inför fullsatta läktare reds finalen och det var spännande ända fram till näst sista ryttaren när Folksam Ponnyallsvenska avgjordes på Strömsholms Slottsbana.
Det stod tidigt klart att Billdals Ridklubb var det vinnande guldlaget och klara segrare på totalt 4 fel. I laget red Thea Gånehed – Florina, Ebba Danielsson – Parc Chit Chat, Ida Selin – Fredbos Mesterix, Fanny Kullmyr – Vox Pop De L’Aulne, Lagledare: Carina Olofsson. Att det skulle bli guld kände laget tidigt på sig och efter omgång 1 klädde Billdals Ridklubb på sig guldjackor. -Mest som en rolig grej, men det fungerade ju! säger Carina. Hon fortsätter
-På Billdals Ridklubb stannar man kvar som medlem år efter år. Några av ryttarna i laget har, sin unga ålder till trots, redan tävlat flera år tillsammans. De började på klubbtävlingar och har utvecklats uppåt i klasserna tillsammans, berättar en nöjd lagledare.

Halmstad Fälrittklubb säkrade silvermedaljerna genom en felfri runda av Pontus Wettersten på Poetic’s Floura. Övriga deltagare i laget var Alice Rosenqvist – Prince of Ashwood, Felicia Damouni – Domino och Livia Sjölin – Paddy’s Last. Om bronset blev det omhoppning. Efter att Stöcke Ponnyförenings David Olofsson -Whos Aero ridit felfritt, stod det klart att Stöcke vann bronset och Karlslunds Ryttarsällskap slutade fyra.

Till sist var det dags för en pampig prisutdelning, där alla lagdeltagare, lagledare, hejaklackar och maskotar fick ta plats inne på banan. Lyckliga deltagare galopperade ärevarv framför Strömsholms slott till publikens jubel.

Thea Gånehed, Billdals Ridklubb – Florina
Fanny Kullmyr, Billdals Ridklubb – Vox Pop De L’Aulne
Ebba Danielsson, Equine Club West Ridsport förening – Parc Chit Chat

Ida Selin, Billdals Ridklubb – Fredbos Mesterix

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.