Strömsholmsdagarna

Patrik Kittel och Delaunay i topp inför SM-finalen

Två ekipage från OS i Rio är på plats på Strömsholm för att rida om medaljerna i Svenskt Mästerskap i dressyr 2017. Idag reds det första kvalet i Grand Prix.
Patrik Kittel, foto Malin Larsson

Såväl Patrik Kittel som Mads Hendeliowitz är på plats med sina mästerskapshästar för att rida om medaljerna. Idag blev det vinst för Patrik Kittel – Delaunay (Dr Doolittle – Feinbrand) i Seniorernas första SM kval, FEI Grand Prix som reds på Grand Prix banan idag. De fem domarna var rörande överens om att alla ha Kittel som nummer ett, bland de andra ekipagen var det lite mer blandat. Domare på plats var Yuri Romanov, Gustaf Svalling, Isabelle Judet, Paula Nysten och Ulrike Nivelle. På andraplats kom Rose Mathisen med sin hingst Zuidenwind 1187 (OO Seven – Jazz) och tredjeplatsen tog Mads Hendeliowitz – Jimmie Choo Seq (Sandro Hit – Don Schufro) hand om.
Spännande inför finalen som rids på tisdag 6 juni.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.