Strömsholmsdagarna

Åby Ridklubb vann semifinalen i Folksam Ridsportallsvenska

Idag måndag avgjordes semifinalen i Folksam Ridsportalsvenska på Strömsholmsdagarna. Lagen som kvalat till semifinal under våren red först en omgång under förmiddagen, från vilket 10 lag gick vidare till andra omgången som reds under eftermiddagen.

Efter halvtid i Folksam Ridsportallsvenska stod det klart vilka 10 lag som var vidare till eftermiddagens omgång. Då var Åby Ridklubb i topp, tätt följt av Strömsholms Ridsportförening och Dagstorpsortens Ryttarförening.

Under eftermiddagen reds sedan omgång 2, på samma bana byggd av Peter Lundström.
Inför de fjärderyttarnas sista runda låg Åby kvar i ledning, Strömsholm var kvar på andra platsen och Varberg på tredje plats, tätt följt av Dagstorp på fjärde. När Åbys sista ryttare Marcus Westergren med hästen Cacao ridit felfritt stod det klart att Åby Ridklubb är vinnare av semifinalen i Folksam Ridsportallsvenska. Övriga ryttare i laget var Andrea Falk-Evolution, Sissela Smith – Cassandra CC, Cornelia Rylen-Seraton HB. Strömsholm, Varberg och Dagstorp behöll sina placeringar.

-Vårt mål har hela tiden varit Falsterbo. Väl där får jag se om det blir samma laguppställning eller om jag tar med en eller två andra ryttare. Strömsholm har tre ryttare som rider internationellt som inte var med idag, de blir ett stort motstånd i Falsterbo. Vi ser alla lag som stora konkurenter,  säger lagledare Jonas Rinné.
-Man vinner ju semifinalen för att vinna finalen, tillägger Marcus Westergren.

Hur ska ni fira vinsten?
-Nu blir det segerfest, fast vi sparar oss nog lite till i Falsterbo säger Sissela Smith.

Vad tycker ni om att tävla på Strömsholm?
-Att tävla på Strömsholm är jättefint, de förbättrar inför varje år och gör det lite bättre. Det är bra banor, lagom många felfria idag, säger lagledare Jonas Rinné.

De 8 lag som går vidare till finalen i Falsterbo är:
Åby Ridklubb
Strömsholms Ridsportförening
Varbergs Ridklubb VRK
Dagstorps Ryttarförening
Österlens Ridklubb
Skyrup Country Club Ryttarförening
Föreningen Runsten Equestrians
Värnamobygdens Ryttarförening

Åby Ridklubb segrade på Strömsholm

Andrea, Jonas och Sissela
Cornelia Rylén
Lagledare Jonas Rinné

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.