Strömsholmsdagarna

Daniela Knutsson vann Riksmästerskapet för Children

Uppe på Stallplan under Strömsholmsdagarna reds Riksmästarskap för Children. Ett mästerskap för ryttare mellan 12-14 år som rider på storhäst.

Daniela Knuttson,Källetorps Ridsällskap, Ängelholm, är 2017 års vinnare av Riksmästerskapet för Children i dressyr. Hennes häst Tracy Chapman (23) (SWB) (Chirlon – Sir Schölling) är ett sto född 2009, ägare och uppfödare är Danielas mamma,  Marie Knutsson. Daniela har själv ridit Tracy Chapman i 6 månader. När hon åkte till Strömsholm hoppades hon på en fjärdeplats som bäst, hon hade inte räknat med seger.

-Jag hade inte räknat med seger, jag tänkte innan att jag kanske kommer fyra som bäst, även om det har känts bra att rida min häst, så visste jag att de andra var väldigt duktiga. Sedan fick jag höra min procent, då blev jag jätteglad, säger en chockad Daniela Knutson.

Riksmästerskapet dömdes av Johan Ekenberg, Britt Hammar och Ulf Wilken, av dessa fick Daniela bland annat beröm för harmonisk ridning och en bra sits med procenten 68,944 och 70,052 i sina två rundor.

Härnäst väntar Nordiska Mästerskapen för Children dit Daniela nu är uttagen och ska rida både i lag och individuellt.
-Jag har inte riktigt gjort en plan ännu eftersom jag fick reda på idag att jag ska till Nordiska, det hade jag inte räknat med, men jag är väldigt glad att jag kom med. Lagledare för Children ryttarna är Marianne Esseen Söderberg, som även är huvudlärare i dressyr på Ridskolan Strömsholm.

Till Nordiska får Daniela sällskap av dagens tvåa, Moa Stenman, Strömsholms Ridsportförning – A.My Pleasure Sowdagens trea Saga Larsson, Hudiksvalls Rid o Ponnyklubb – Elliot Af Grillgården. Samt dagens fyra Zelma Björk med Vlorie från Trelleborgs Ryttarförening.

Kontaktperson
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.