Strömsholmsdagarna

Svenska Mästare Juniorer

Den sista mästerskapsklassen under årets upplaga av Strömsholmsdagarna är nu avslutad. Cornelia T Pettersson, Gripens Ryttarförening - Final Cut är nu regerande Svensk Mästare för juniorer.

26 juniorer hade tagit sig till final och det var  inte många procent som skiljde pristagarna åt. Den avslutande küren dömdes av Lena Mårtensson, Britt Hammar, Johan Ekenberg, Anna-Britta Oldén och Wiveca Schenholm.

Berätta lite om era hästar?

-Jag fick Final Cut för ungefär ett år sedan, i början var det så mycket knappar och så mycket att lära sig. Men det har jag gjort, mycket tack vare min tränare Per Sandgaard. Han var väldigt glad över våran seger idag! Jag bor just nu i Eskilstuna men flyttar till Skåne u direkt efter SM i och med att Pether och Per gör det, säger en glad Cornelia efter prisutdelningen.

-Jag fick ta över Weine för ungefär två år sedan, förra året vann vi här på Strömsholm. Det är hästens förra ryttare Mads Hendeliowitz som hjälper oss både till vardags och på tävling, säger silvermedaljören Evelina Söderström.

-Lawsomnia är en egen uppfödning som jag ridit i 2 år, förra året var vi inte ens placerade på SM så det känns verkligen jättekul med framgången idag! Hon har verkligen överträffat mina förväntningar! Min tränare är Elin Aspnäs, säger Vendela Eriksdotter Rubin.

Nästa mål är EM för alla tre tjejerna, nu är det upp till Marianne Esseen Söderberg att avgöra vilka som får rida där.

Svenskt Mästerskap, juniorer
Guld
Cornelia T Pettersson, Gripens Ryttarförening – Final Cut

Silver
Evelina Söderström, Sällskapet Segersta Sportryttare – Weihenstephaner

g -Brons
Vendela Eriksdotter Rubin, Hermanstorp Kör o Ridklubb – Lawsonia

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.