Strömsholmsdagarna

Svenska Mästare i U25 klassen 2017

Efter två kval var det äntligen dags för SM-final, 10 ryttare fick starta i finalen och det var jämn strid om medaljerna i toppen.

Josefin Gyllenswärd bor i England och har åkt långt för att rida mästerskapet. Tre segrar gav Josefin guldet.

-Ja det var verkligen värt resan! Även om den var lång och det var 3 resdagar. Men jag har förberett honom och vi var här i god tid, och låtit honom återhämta sig efter resan och fortsätta hålla min plan. jag brukar oftast vara först på plats. Det enda som var på plats före mig denna gången var Ulla Håkansson.

Josefin är Ulla Håkansson stipendiat och tack vare det ger det henne större möjligheter till träning och att utveckla sig själv och sina hästar. Hemmavid tränar hon för Nicky Barrett, hon har varit med via face-time och coachat på framridningen eftersom hon inte kunde vara här på plats. Don Angelo är en het häst och det märktes första dagen, men Josefin lyckades bemästra honom.

-Jag har ridit honom i 6år, så fort han får vara i centrum är han nöjd, det här var en bra förberedelse inför framtida mästerskap. Mitt motto är att man kan aldrig göra mer än sitt bästa. Har man förberett sig ordentligt så finns det inget mer man kan göra, då får man förlita sig på att träningen hemma håller hela vägen…och det gjorde den! säger en glad Josefin med sin härliga göteborgsdialekt.

Härnäst kommer Josefin tillsammans med Mathilde Hannell och Lina Jönsson att få rida i det svenska laget till U25-klasserna som går i Aachen, Tyskland 18-22 juli.

Svenska Mästare U25
Guld: Josefin Gyllenswärd, Göteborgs Fältrittklubb – Don Angelo
Silver: Mathilde Hannell,Falkenbergsortens Ryttarförening – Deela Mae
Brons: Lina Jönsson,Särö Ryttarförening – Quentin

Josefin Gyllenswärd vinnare av Svenskt Mästerskap U25 2017
Kontaktperson
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.