Strömsholmsdagarna

Svenskt Mästerskap i dressyr, Seniorer 2017

SM medaljörerna senior 2017, foto: Rebecca Tengström

Finalen med 15 startande fick tyvärr vara utan förhandsfavoriten Patrik Kittel i startlistan, Delaunays stallolycka ledde till en strykning i från finalen. Klassen dömdes av fem internationella domare, Gustaf Svalling, Isabell Judet, Yuri Romanov, Magnus Ringmark och Ulrike Nivelle.

-Jag ville så gärna ta chansen och vinnna idag, trots nervositet. Det här smäller högre än mitt tidigare silver,det blev en spännande final med fina ritter och fint väder, säger Rose Mathisen, svensk guldmedaljör. Totalt blev det 76,525 procent för Roses ritt.

– Härnäst vill vi till EM, vi har bra stämning ryttarna emellan, det är klar att vi är konkurrenter men…säger Mads Hendeliowitz. Rose fortsätter -Vi rider i Rotterdam, så midsommar är säkrad. Det är lite av en ny tradition,vi firar där nere tillsammans med sill och allt sådant som hör midsommar till.

-Framöver har jag har önskat att få rida i Falsterbo och slippa Aachen eftersom det innebär så många dagar bort, men det bestämmer ju inte jag. Eftersom Zuidenwind betäcker så passar Falsterbo mycket bättre i min plan. Men vi får väl se vad Bosse Jenå säger, avslutar Rose. Zuidenwind 1187 är en godkänd hingst f.2004 (OO Seven – Jazz)

-Strömsholm är en fantastisk tävlingsplats, arrangören har jobbat stenhårt med förbätringar och fått kritik tidigare för underlaget med både förra året och i år tycker jag det har fungerat superbra. Jättebra uppstallning och allt sådant också, säger Mads Hendeliowitz.

Brons
Paulinda Friberg
Flyinge Hästsportklubb
Di Lapponia T
Guld till Rose Mathisen
Åstorpsortens Ryttarförening
Zuidenwind 1187
Silver
Mads Hendeliowitz
Sällskapet Segersta Sportryttare
Jimmie Choo Seq
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.