SRF

Strömsholmslaget laddar inför Falsterbo

Vinst för Niklas Jonsson i Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning 2017 och Strömsholms Ridsportförenings lag med lagledare Anders Högberg slutade på andra plats i semifinalen av Folksam Ridsportallsvenska. Läs mer om deras tankar efter vinst och hur de laddar inför Falsterbo.

Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning 1.45 hoppning med winninground hade 4 felfria ekipage i grundomgången som fick rida om det prestigefyllda priset. Amanda Gullström inledde omhoppningen men Callisto med 4 fel i protokollet. Arold Assarsson – Digital VT var felfria och snabba, därefter red Niklas Jonsson – Caral, felfritt och ännu snabbare. Yngsta deltagaren i klassen, Emma Willgård -Romulus fick avsluta, tyvärr föll en bom annars hade Emma vunnit. Niklas Jonsson – Caral är alltså vinnare av Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning 2017

Grattis till vinsten Niklas, var det väntat?
-Tack, nej jag brukar säga det att vinna är väldigt svårt, det finns ofta någon annan som är några hundradelar snabbare. Så varje gång jag vinner så är jag väldigt glad! Jag har varit tvåa flera gånger här på Strömsholm efter Niklas Arvidsson som är en ryttare som slagit mig flera gånger.
Så det känns jättekul med vinst och såklart har jag i grund och botten en bra häst, men han har varit borta ett år på grund av skada, så därför känns det extra roligt att vinna! säger Niklas Jonsson.

-Sedan är det så häftigt att tävla här på Strömsholm, det är ju Sveriges vackraste tävlingsplats!  Rida in här i solen, med publiken, slottet och hela atmosfären.  Som ung tonåring stod jag här vid sidan av banan på Strömsholm och såg då Peter Eriksson rida på Robin Z och jag drömde om att själv få vara med fortsätter Niklas.

Grattis Anders, andraplats i semifinalen för Strömsholmslaget, hur känns det inför finalen i Falsterbo?
-Tack, ja det finns inga bättre lag vi möter än de vi mötte i semifinalen. Då hade vi två riktigt bra ritter och två inte riktigt lika bra ritter och med det var vi var en poäng ifrån vinst! Så våra chanser inför finalen är bra, säger lagledare Anders Högberg

-Vi har goda chanser, sedan är det ju en ny tävling, vi vet ju inte om de andra lagen ändrar i sin uppställning. Men det är ju inget vi kan göra något åt. Vi får fokusera på vad vi kan göra och att vi har lika stor chans, känner jag, att vinna som de andra, säger Niklas Jonsson.

-Upplägget kommer inte ändras, skumpan är köpt och boendet bokat. Vi har 9 riktigt bra ryttare i laget. Sedan kommer inte alla att kunna vara med på sina bästa hästar i Falsterbo och då måste de kanske avstå eftersom det inte går att komma in på sin andrahäst och rida i Strömsholms lag, säger Anders Högberg, lagledare för Strömsholms Ridsportförenings elitlag i hoppning.

-Vi har en väldigt bredd i laget, det var en strategi vi hade redan förra året. Då föll allting på plats och lagdeltagarna kunde rida sina bästa hästar. Men det är inte alltid det är så, därför måste vi vara beredda på allt. Jag fick frågan varför jag inte red i semifinalen och svaret på det är att de som red då är bättre. De bästa ekipagen till finalen ska rida, det är inte kopplat till vad man heter. Det kan ändras till finalen i Falsterbo, vi vet inte i dagsläget, säger Niklas Jonsson.

-Vi har ett landslag som ingår i vårat lag, landslag på young rider nivå och vi jobbar även med att fylla på med fler ryttare inför framtiden och med gemensamma träningar. -Jag tror vi vinner i Falsterbo! avslutar Anders.

Till sin hjälp har Anders Högberg även Daniel Svensson och Jens Fredricson.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.