Utbildning

Hippsons Kunskapsklipp del 2 med Daniel Svensson

En ny säsong av Hippsons populära kunskapsklipp är här och det andra avsnittet av tio handlar om planering. Denna gång är det Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Strömsholm, som är vår guide och till sin hjälp har han Caroline Bore.

Daniel Svensson inleder med att gå igenom hur du planerar hästens säsong, månad, arbetsvecka och så småningom dagens ridpass. Tricket är att börja med målet, kanske är det vid en viss tävling ni ska vara på topp? Sedan backar du och planerar upp vecka för vecka på vägen dit.

Konkret upplägg
I andra halvan av klippet går Daniel igenom hur man kan lägga upp ett konkret ridpass. Han förklarar ridpassets tre delar och hur lång varje del bör vara, samt hur du kan rida under uppvärmning och nedvarvning.
”Hästen ska både vara mentalt och fysiskt uppvärmd”, förtydligar han.
Daniel poängterar också att både häst och ryttare ska ha fått
 en positiv erfarenhet efter passet, även om man kanske inte har nått ”ända fram”.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.