Nyhet

Topptränaren Heinrich-Wilhelm ”Kaiser” Johannsmann kommer till Strömsholm

Den tyska topptränaren Heinrich-Wilhelm ”Kaiser” Johannsmann kommer till Strömsholm för att hålla träningar hela hösten/vintern. Ett tillfälle som inte får missas. - Det ska bli mycket spännande att få hit en så skicklig tränare, erkänner stallmästare Jens Fredricson.

Sex gånger i höst och vinter kommer Kaiser Johannsmann till Strömsholm för att under två dagar träna elever och hästar. Han är omtalat skicklig på att få hästarna att arbeta avspänt och lösgjort.

– Jag tyckte själv att han var väldigt bra att rida för när han var inne som landslagstränare i slutet av 2000-talet under den period som Maria Gretzer var förbundskapten, berättar Jens Fredricson.

– En annan sak som slog mig då var att han fick hästarna otroligt gymnastiserade och lösgjorda. Jag har funderat på hur lyckas få ett så bra resultat så det ska bli mycket spännande att se hur han gör, fortsätter Jens.

Totalt kommer Kaiser Johannsmann att träna sex grupper med fyra ryttare i varje. Två grupper kommer att innehålla ryttare från Strömsholms Ridsportförenings elittrupp, två grupper kommer att bestå av unga ryttare där Torstensons hästtransportcenter möjliggör deras träning, en grupp är vikt åt Ridskolan Strömsholms lärare och en grupp bestämmer Svenska Ridsportförbundet vilka som ska få vara med i.

– Det kommer att finnas möjlighet även för andra ryttare som rider högre klasser att vara med om det blir återbud i någon av grupperna, förklarar Jens, men konstaterar också:

– Träningarna är dock öppna för alla att följa från läktarplats. Det kostar ingenting och vi vill gärna att många kommer hit och tittar när vi gör sådana här satsningar. Det finns massor att lära och att bli inspirerad av.

Närmare information om satsningen, tider och deltagare kommer närmare första träningstillfället.

Fakta

Heinrich-Wilhelm ”Kaiser” Johannsmann

Bor i Gütersloh i nordvästra Tyskland

Ridit 1 VM, 1 EM och 1 WC-final. Var med i det tyska silverlaget i EM 1980.

Slutade tävla 2005.

Tränade unghästar och yngre ryttare vid Ludger Beerbaums anläggning 2005-2011

Förbundskapten för Ukrainas landslag 2011-2014

Anlitades av Svenska Ridsportförbundet och höll några landslagsträningar i Sverige när Maria Gretzer var förbundskapten.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.