Sport

Daniel Svensson med team på väg mot unghäst-VM

Vår huvudlärare i hoppning Daniel Svensson och delar av hans team är i skrivandets stund på väg ner till unghäst-VM i Belgien. Unghäst-VM i hoppning rids på Zangersheide, Lanaken, Belgien 21-24 september. Zangersheide är ett av de största stuterierna i Europa där man avlar fram sporthästar för hoppning av hög kvalitet. Med sig i lastbilen har Daniel 2 hästar som ska gå 7 års klasserna i hoppning, hingsten Prince Nandor 1321 (SWB) och valacken Khan v/d Donkhoeve

Vad är dina förväntningar?

-Jag har ambitioner att hoppa felfritt och rida så fort jag kan, så får jag se hur långt det räcker, förhoppningen är att i alla fall ha en häst till final, sedan så får vi väl se.

Hur har du förberett hästarna utöver den vanliga träningen?
-Jag har nog varit ännu mer noggrann, med både träningsupplägg och hälsostatus och allting runtomkring. Det känns som att båda hästarna är i väldigt bra skick och att båda hästarna är väl förberedda för uppgiften.

Med sig till Belgien har Daniel sin hästskötare Alva Götesson. Alva tog i våras studenten från Ridsportgymnasiet här på Strömsholm och är i full färd med att packa lastbilen och ta hand om ”Khan” som precis gått sitt sista pass inför resan.

Vad ser du mest fram emot med att få åka på unghäst-VM?
-Det ska bli roligt eftersom det är en stor och internationell tävling. Sedan så har vi ju så fina hästar, så det är kul när man tror att det finns chans att det ska gå bra. Min kompis som jag även bodde med här på Strömsholm under gymnasiet jobbar numera i Belgien, så det ska bli extra roligt att få träffa henne där!

Har du varit på många internationella tävlingar tidigare?
-Jag gjorde min praktik i Tyskland och då var jag med på en del tävlingar. Sedan jag började här har jag varit på ganska många tävlingar som i Polen och Falsterbo.

Hur har gymnasiet på Strömsholm förberett dig inför detta?
-Dels så hjälpte jag ju Daniel redan innan jag började jobba här, Ridskolan Strömsholm har ju på så vis gett mig de möjligheterna. Strömsholm har lärt mig mycket av det teoretiska med alltifrån sårvård, foder, sjukdomar och mycket mer och sedan har jag fått stor användning av det i praktiken i mitt jobb hos Daniel.

Vad vill du jobba med i framtiden?
-Egentligen så vill jag ju rida, vara ryttare, men jag tycker att det här är jättekul och hos Daniel får jag göra både och. Jag kommer även att få en tjänstehäst i framtiden som jag ska få rida och kunna utvecklas med. Det ser jag fram emot.

Vilken av hästarna är din favorit?
-Prince Nandor, han är absolut den roligaste att rida, han är så härlig, fina gångarter och så ridbar. Men Khan är nog min favorithäst med sin personlighet.

Khan v/d Donkhoeve

Född: 2010
Färg: Fux
Kön: Valack
e: Vagabond de la Pomme – Happiness v/d Donkhoeve – Lord Z
Ras: Belgian Sporthorse
Uppfödare Gustaaf Quintelier (De Donk n.v.), Belgien
Ägare Stall DS

 

Prince Nandor 1321 (SWB)

Född: 2010
Färg: Brun
Kön: Hingst
e: Nintender (ex. V. Sambia) – Pandora II – Dinard
Ras: Svenskt varmblod
Uppfödare: PB Investor AB
Ägare: PB investor ab

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.