Pressmeddelanden

Svenskt Mästerskap i Fälttävlan till Strömsholm 2018

Den 6-10 juni 2018 fyller de anrika tävlingarna i Slottsparken på Strömsholm 100 år, detta ska såklart firas lite extra. Nu står det klart att Strömsholmdagarna står som arrangör för ytterligare ett Svenskt Mästerskap, i fälttävlan. Det är Juniorer, Unga ryttare och Seniorer kommer att göra upp om Mästerskapstitlarna under 2018 års tävlingar.
Ta chansen att träna terräng för landslagsryttaren Anna Freskgård.

Klart sedan tidigare är även att Svenska Mästerskapet i dressyr för juniorer, unga ryttare, U25 och Seniorer kommer att gå på Strömsholm samt lag-SM i hoppning för ponny med final i Folksam Ponnyallsvenska och semifinal i Folksam Ellitallsvenska för häst. Samt ett SM i hovslageri. Det blir minst sagt ett mästerligt mästerskap, med hela 4 stycken sådana och ett 100 års jubileum.

– Strömsholm är en naturlig mötesplats för många hästmänniskor och vi är glada som riksanläggning att kunna vara en del av svensk toppsport, i och med våra tidigare investeringar ibland annat nytt underlag och hindermaterial hoppas vi kunna tillgodogöra både ryttarna och publikens önskemål, säger Jonas Johnson, verksamhetschef Ridskolan Strömsholm

-Förberedelserna är redan i full gång. detta är ett steg i helt rätt riktning med vad vi vill kunna skapa för slags evenemang. Vi hoppas att kunna bjuda på något alldeles extra denna gång. Att arrangera flera mästerskap på samma gång innebär flera fördelar och förenar ridsporten på många vis, uppladdningen för 2018 års tävlingar har börjat och vi hoppas kunna ha något för alla, säger Fredrik Starck, projektledare för Strömsholmsdagarna.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.