Nyhet

Ansök till våra utbildningar senast 15 oktober

Vad ska du göra i vår? Den 15 oktober är ett viktigt datum att komma ihåg om du vill utbilda dig hos oss. Då går nämligen ansökan ut till många av våra utbildningar. Dessa utbildningar är öppna för ansökan och/eller anmälan just nu:

-Svensk Ridlärare Level I
Vill du ta det första steget till att bli Svensk Ridlärare I? Då är denna kursen något för dig. Kursen består av två delar, en distanskurs på halvfart i 15 veckor under våren med 6 träffar á 2 dagar och del två på heltid, 6 veckor under sommaren.

-Grundläggande Pedagogik
En utbildning för dig som är intresserad av undervisning och som önskar arbeta som ridlärare eller tränare i ridsporten. Kursen är också öppen för dig med inriktning mot islandshäst eller galopp

-Hästkunskap-hästskötare
Vill du utveckla din hästkunskap, utöka ditt nätverk och ha några av landets främsta hästkunskapslärare till hands? Då är Hästkunskap – hästskötare, kursen för dig!

-Hästkunskap level II
Vill du utveckla dina teoretiska och praktiska kunskaper inom foderlära och hälso-och sjukvård för häst? Då är distanskursen Hästkunskap Level II som arrangeras av Hästsportens Folkhögskola hos oss på Ridskolan Strömsholm något för dig. Kursen ger dessutom vissa teoretiska moment samt praktiska förevisningar som förbereder dig inför yrkesprov för SRL II.

-Verksamhetsutveckling
Vill du utveckla din verksamhet långsiktigt och hållbart? Få en ökad lönsamhet och inspireras i ditt ledarskap? Som ledare inom rid-, trav-, eller galoppsporten har du möjlighet att söka kursen Verksamhetsutveckling, med terminsstart februari 2018.

-Hovslagare tilläggsutbildning
Vill du vara en del av framtidens hovslagare? Då är Hovslagare-tilläggsutbildning valet för dig. Utbildningen innehåller såväl teoretiska som praktiska moment både på plats i skolan och ute i näringen. Utbildningen är för dig som redan är yrkesverksam och nu vill öka din kompetens för att fortsätta arbeta professionellt som hovslagare. Vill du bli godkänd hovslagare är tilläggsutbildningen vägen dit!

-Sam häst i praktiken
Nu erbjuder Prevent, Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) och Ridskolan Strömsholm en fortsättningsutbildning inom arbetsmiljö, SAM Häst i praktiken. Utbildningens syfte är att ge praktisk kunskap om hur man bedriver ett systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) på arbetsplatsen

-Arbetsrätt och ledarskap för chefer inom hästnäringen
Är du chef eller blivande chef i hästnäringen? Önskar du få ökad förståelse för chefs- och ledarrollen samt regelverket kring arbetsrätt? Hästsportens folkhögskola genomför i samarbete med HNS, Ridskolan Strömsholm och Almega en kurs i arbetsrätt och ledarskap för chefer i hästnäringen.

-Fördjupningskurs – ridlärare
Arbetar du som ridlärare? Då har vi kursen för dig! Hästsportens folkhögskola arrangerar i samarbete med Ridskolan Strömsholm denna kurs för dig som är yrkesverksam ridlärare och vill ha färdighetsträning i ridning och fördjupning i undervisningsmetodik, pedagogik och didaktik.

Jag vill anmäla mig eller veta mer!

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.