Nyhet

Heinrich-Wilhelm ”Kaiser” Johannsmann tog grundridningen till en ny nivå

Så var det äntligen dags för den första träningssessionen med tysken Heinrich Wilhelm "Kaiser" Johannsmann på Ridskolan Strömsholm. "Kaiser" som är omtalat skicklig på att få hästarna att arbeta avspänt och lösgjort, gjorde avtryck på många av ryttarna och tog grundridningen till en ny nivå i sitt sätt att visa och förklara. Med och red båda dagarna från Ridskolan Strömsholm var hopplärare Daniel Svensson och stallmästare Jens Fredricson; -Det här är världsklass! Läs mer om deras intryck efter träningarna.
Kaiser berättar om skänkelns placering och inverkan
Jens red Con Tempi (Cassini I – Caretino)

-Det är fantastiskt att ha honom här på Strömsholm. Kul att det är så många duktiga ryttare som är intresserade och engagerade. Kul att läktaren är full och att ”Kaiser” vänder sig till alla som tagit sig hit och förklarar även för de som sitter på läktaren. Det är grunder, grunder,grunder, alltifrån sitsen till ridbanans vägar till dressyrarbete och hoppningen. Han förklarar väldigt tydligt och är väldigt väldigt noggrann, säger Jens och passar på att ge beröm till ridläraren Caroline Bore som paserar förbi och som i två dagar funnits tillhands inne på banan och tolkat tyskan för de som inte känt sig hemma med den tyska terminologin.

Daniel red idag sin nya häst Obama (SWB) (Clinton I – Iowa)

Daniel om sina intryck efter ridpassen:
-Det kände bra både går och idag, vi har jobbat mycket med grunder och noggrannhet, och det har verkligen funnits tid för att jobba varje häst på hästens sätt.
Jag tar med mig vissa tekniska bitar, men framförallt tar jag med mig det med tiden och noggrannheten och en långsiktighet till mitt egen system.
Scott Brash clinicen förra veckan var mer en inspirationskälla. De här dagarna med ”Kaiser” innebär för mig mer ett system förklarat och jag ser fram emot nästa gång Kaiser kommer och då få ett kvitto på att jag har jobbat på rätt sätt.

Håll utkik efter nästa träningsdatum, vi återkommer!

Jens Fredricson, Caroline Bore, Daniel Svensson, Niklas Jonsson, ”Kaiser” & Josefin Nykvist
5 Tips att ta med sig från "Kaiser" enligt Jens

1. Tänk på vad du ska göra Då är hästen förberedd och då blir hjälpgivningen rätt och det blir en positiv ridning. Låter man sig överraskas, överraskar man också hästen och då hinner du inte med en korrekt hjälpgivning och så får du sämre ridning. Planerad klok ridning med ett system man alltid följer.
2. Förbered dig noga innan du gör en övning och ha ett system hur man gör det.
3. Var noga med övergångar-från galopp till trav-jobba i traven tills traven är bra och sedan sakta av till skritt. Går de taktmässigt, avspänt för hjälperna i trav, då fungerar också galoppen.
4. Hästen ska bära sig på sina egna ben -bär inte runt hästen, du sitter där uppe och lotsar hästen med dina hjälper med framförallt med din sits och skänklarna.
5. Väldigt mjuk och fin ridning, jag går härifrån med ett leende på läpparna, det är skitkul. Det här är världsklass!

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.