Pressmeddelanden

Elevrådet arrangerade rosa pay and jump med ett viktigt syfte

Elevrådet från Ridsportgymnasiet Strömsholm arrangerade pay and jump i Röda Ridhuset igår kväll. Tillsammans med sina klasskamrater i årskurs 1, 2 och 3, var alla elever delaktiga på ett eller annat sätt. Intäkterna från pay and jumpen går till ett viktigt ändamål, att bidra till cancerforskning genom Ride Against Cancer, Hanna Carlsen, ordförande i elevrådet berättar mer om arrangemanget.

-Vi anordnar pay and jump ikväll för att kunna skänka pengar till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation-Bröstcancerfonden  via ”Ride against Cancer” Alla pengar går oavkortat till Ride against cancer. 100 kronor per start samt att Ridsportgymnasiet Strömsholm årskurs 1 säljer fika, där 20% av intäkterna går till Ride against Cancer. Vi har även en fotograf på plats jennyjohansson.se, som skänker 50 kronor per bild som ryttarna köper, berättar Hanna, som för kvällen ansvarar för sekretariatet tillsammans med sina klasskamrater Emma Brunfelter och Filippa Hall.

Intresset för pay and jumpen har varit stort, likt förra årets engagemang där man samlade in 13 000 kronor till Bröstcancerfonden och hade ett obegränsat antal starter.
-Ikväll så har vi 124 starter och vi har fått tacka nej till flera som anmälde sig mot slutet eftersom vi skulle hålla på alldeles för sent annars.  Så det är jättekul att intresset är stort.

Klockan 17:00 gick första starten i 60 cm och fortsatte kvällen lång med hinderhöjder upp till 120 cm.

-Det har varit väldigt mycket förberedelser, men vi har fått allting väldigt strukturerat och planerat och om jag jämför med förra året så har vi förbättrat arrangemanget ännu mer. Det var lite stressigt i början för vi hade lite tekniska problem med mailen, men nu när det rullar på är det väldigt roligt säger Hanna Carlsen.

Hur mycket pengar lyckades då eleverna samla in?
-Vi kom fram till att gymnasiet samlat in 11 503 kronor till Ride Against Cancer. Sedan skänker även fotografen Jenny Johansson 50kr per bild utöver våran summa, säger Filippa Hall, kassör i elevrådet.

Hanna Carlsen, Filippa Hall och Emma Brunfelter utanför sekretariatet

Ride Against Cancer 

Mika Thalén, grundare av Ride Against Cancer berättar:

-Hästarna fick mej att må bra på riktigt under tiden jag genomgick en bröstcanceroperation samt efterföljande vård. Hästarna räddade mej helt enkelt. För hästarna var det vanliga dagar med mat och motion och det fick mej att känna samma sak.

Då kom idéen att hästarna kan hjälpa fler att må bra att hela Ridsport Sverige tillsammans kan samla ihop medel till något som vi alla på något sätt är drabbade av – Cancer.

2017 stöttar vi Bröstcancerfonden som är de bröstcancerdrabbades egen fond. De gåvor som kommer till fonden går till viktig klinisk patientnära forskning, information samt stöd till bröstcancerdrabbade och deras familjer. Vi har idag ett dokumenterat avtal med Brötscancerfonden och kan på så sätt se var pengarna hamnar.

Att göra aktiviteter, sälja saker och samla in pengar tillsammans ger ett större avtryck.

rideagainstcancer.se

#rideagainstcancer

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.