Strömsholmsdagarna

Strömsholm står värd för ytterligare ett mästerskap, i fälttävlan för ponny

Den 6-10 juni 2018 fyller de anrika tävlingarna i Slottsparken på Strömsholm 100 år, detta ska såklart firas lite extra. Nu står det klart att Strömsholmdagarna står som arrangör för ytterligare ett Svenskt Mästerskap 2018, nämligen i fälttävlan för ponny.
Foto: Fredrik Jonsving

Sedan tidigare står det klart att fyra andra mästerskap ska avgöras under Strömsholmsdagarna, det Svenska Mästerskapet i fättävlan för juniorer, unga ryttare och seniorer; dressyr för juniorer, unga ryttare, U25 och Seniorer; lag-SM i hoppning för ponny med final i Folksam Ponnyallsvenska och semifinal i Folksam Ellitallsvenska för häst och SM i hovslageri. Nu utökas Strömsholmsdagarna med ytterligare ett Svenskt Mästerskap. Det är hela 5 stycken Mästerskap och ett 100 års jubileum att fira under evenemanget Strömsholmsdagarna 6-10 juni 2018.

Svenskt Mästerskap i ponnyfälttävlan går i 1* klass för C och D-ponny. Mästerskapet innefattar även en inverkans klass, vilket medför ett stort startfält med Stilmästerskap P80 för ponnyryttare upp till och med 13 år till Stilmästerskap för ponnyryttare P90 14-20 år. Förhoppningen är att inverkansklassen skall dömas av en namnkunnig domare.

-Jag tycker att det är superbra med ponnyfälttävlan på Strömsholm, vi är mycket glada att få vara med på ett stort SM, det blir en stor inspiration för ponnyryttarna att få tävla på Strömsholm och samtidigt se sina förebilder rida de andra klasserna. De kan verkligen se och lära. Det är bra både för tävlingen och ponnysporten eftersom det innebär mer publik till Strömsholmsdagarna, säger Lena Bredberg, förbundskapten för ponny, fälttävlan.

-Jätteroligt att vi får ett samlat SM, det är väldigt stimulerande för ponnyryttarna att få se de äldre ryttarna som många gånger är deras idoler och förebilder. Det är roligt och anrikt att få vara på Strömsholm, speciellt i samband med jubileet, vi hoppas att ännu fler blir intresserade av sporten. De flesta har en gång börjat på ponny och det är roligt att kunna visa upp sportens bredd med ryttare som rider från ponny till högre mästerskapsnivå på samma plats, säger Margareta Rödén, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Fälttävlanskommité.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.