Nyhet

Kaisereffekten- när grundträningen börjar ge resultat

Vid fyra tillfällen har Kaiser Johannsmann varit på Strömsholm för att träna ryttare från hela Mälardalen. Ytterligare två återstår innan sommaruppehållet, men till hösten är han tillbaka igen. - Jag märker skillnad på min ridning efter Kaiser-träningarna. Det är verkligen fantastiskt att vi har den möjligheten att få ha honom hos oss här på Strömsholm, menar Stallmästare Jens Fredricson nöjt.

Nyligen reds årets första tävling för många – och det var just Strömsholms Ridsportförening som arrangerade. För Jens Fredricsons del blev det en bra start på säsongen, och framför allt märkte han en förbättring i sin egen ridning och hur hästarna hoppade. Något han vill tillskriva höstens och vinterns träning för tyske Kaiser Johannsmann.
– När jag tittade på filmerna från helgen och jämförde med filmer från början av inomhussäsongen så ser jag skillnad både på hur jag rider och hur hästarna hoppar.
Kaisers noggrannhet med grunden och detaljerna är det som har gett förbättringen. Det handlar inte om något revolutionerande, utan att göra allt lite bättre än tidigare.
– Egentligen är det här saker som jag kan, men som jag inte har varit tillräckligt noga med och förbisett under många år. Jag har däremot tagit till mig träningen och jobbar nu ännu mer med sitsen och är mycket mer noggrann med hur jag använder skänklarna och hur jag placerar dem, menar Jens och fortsätter:
– Det gäller att vara ödmjuk och jobba på. Det är inte alltid man förstår effekten av träningen direkt utan det tar lite tid innan förändringen slår igenom. Och nu börjar det märkas!
Även Jens elever får märka av Kaiser-träningen.
– Jag har absolut blivit ännu grundligare och som tränare fokuserar jag mycket sitsen och hjälpgivningen och att hästarna ska vara avspända och övningarna gymnastiserande, förklarar Jens.
Kaiser Johannsmann kommer till Strömsholm ytterligare två gånger nu under vintern. Sedan börjar han om igen i oktober för att fortsätta träningen även nästa vinter.
– Han tycker det är väldigt roligt att vara i Sverige och träna och menar på att vi är mycket träningsmotiverade och att det är roligt att hjälpa oss och det är så klart kul att höra, menar Jens och avslutar:
– Jag både tror och hoppas att det här på sikt kommer att ha en bra påverkan på hoppsporten i Mälardalen.
Missa inte Kaisers nästa träningstillfälle på Strömsholm som är redan 5-6 februari.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.