Nyhet

Intresseanmälan gällande RS-Stipendiat inför hösten 2018

Att vara stipendiat på Ridskolan Strömsholm är en möjlighet för dig som vill kunna satsa på din egen ridning och karriär inom ridsporten. Dina dagliga uppgifter innebär att rida och sköta om ca 6 hästar i varierande ålder och utbildning. Det största fokuset ligger på grundutbildning och hästförädling mot sporten och/eller som framtida skolhäst. Stipendiaterna utbildas och är väl synliga genom att delta i tävlingar, event och olika arrangemang tillsammans med Ridskolan Strömsholms lärare och hästar.
Marianne, Josefin (hoppstipendiat), Emelie (dressyrstipendiat), Jessica (SRL III), Saga (dressyrstipendiat) & Daniel

Som dressyrstipendiat tränas du av Marianne Esseen Söderberg, Louise Nathhorst och Lars Andersson. Som hoppstipendiat av Daniel Svensson och Jens Fredricson. Alla dessa är framstående nyckelpersoner inom svensk ridsport.

Du som anmäler intresse skall ha ett brinnande intresse för hästar och ridsport, med stort engagemang och ansvarstagande. Du ska kunna vara en del av ett team men även ha en egen drivkraft. Du ska kunna ta ett helhetsansvar under handledning och hålla hästarna i uppvisningsskick. Du bör vara sadelfast och trygg med att rida yngre hästar samt kunna hantera hingstar och inridningshästar. Du bör ha erfarenhet på nivå Msv:B dressyr och 1.30m hoppning och en stor vilja att utvecklas inom ridkonsten. Vi ser gärna att du har en utbildning bakom dig som t.ex. hippolog, ridlärare eller unghästutbildare. Tidigare erfarenhet av hästutbildning och eget tävlande är meriterande.

Stipendiet pågår från 6 augusti 2018 till 31 juni 2019.

Anmäl ditt intresse via mail till Marianne Esseen Söderberg, dressyrstipendiat eller till Daniel Svensson, hoppstipendiat.

TIPS!

Om du är Svensk Ridlärare II och siktar mot att bli Svensk Ridlärare III finns en möjlighet till ett SRL 3 stipendium. Denna utbildning är individuellt anpassad till dig för att på bästa sätt förbereda dig för nästa nivå. En stor del av utbildningen innebär ridning av hästar i olika åldrar, vilket sker tillsammans med RS-Stipendiaterna. Här hittar du mer information om SRL III.

Kontaktperson
Marianne Esseen-Söderberg Ridlärare dressyr, A-tränare
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.