Nyhet

Clinic med dressyrtrion Lussan, Tinne och Therese i vår

På Ridskolan Strömsholm utvecklar vi kunskap, hästar och människor, vi vill därför bidra till ridsporten och arrangerar clinic med dressyrtrion Louise ”Lussan” Nathhorst, Tinne Vilhelmson Silfvén och Therese Nilshagen. Tisdagen den 8 maj 2018 infinner sig dressyrtrion i Röda ridhuset på Ridskolan Strömsholm.

Förutom passionen för dressyr har trion flera gemensamma nämnare. Lussan finns tillsammans med Bo Jenå med i den svenska förbundsledningen i dressyr och är tillika numera även dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm. Med Lussan i förbundsledningen tog Tinne och Therese lagbrons vid EM i Göteborg 2017. Lussan är Tinnes tränare och Therese har tidigare arbetat en period hos Lussan innan hon flyttade utomlands. Till clinicen kommer Tinne och Therese att ta med sig varsin häst som de rider. Även ett antal inbjudna ekipage kommer att delta.

Temat för clinicen kommer att vara: Den röda tråden i hästutbildningen från unghäst till Grand Prix.

Ikväll kl 18:00 släpps biljetterna, missa inte det!

OM DRESSYRTRION

Tinne Vilhelmson Silfvén
är stuteri- och utbildningschef på Lövsta Stuteri.  Tinne är A-tränare och har ridit sju OS, fem VM, tio EM och sju världscupfinaler och en av Sveriges mest segerrika dressyrryttare i internationella sammanhang med sammanlagt 63 internationella Grand Prix segrar.
Medaljer från mästerskap är:
EM-brons, Hagen 2005, lag
EM-brons, Turin 2007, lag
EM-brons, Göteborg 2017, lag
Fem SM-guld

Therese Nilshagen
är ridskoletjejen som flyttade utomlands som 19 åring och har arbetat sig fram till där hon är idag, med ett lagbrons och bästa svensk på EM i Göteborg 2017. Therese är beridare och leder verksamheten på Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen i Tyskland och är numera en av Sveriges mest lovande dressyrryttare, högaktuell för VM i Tryon.

Louise Nathhorst
har en gedigen meritlista med OS-brons 1984, Los Angeles (ridit fyra OS)
VM-brons 1998, Rom
Seger världscupfinalen 1998, Göteborg
Trea världscupfinalen 1997, ´s-Hertogenbosch, Nederländerna
EM-brons, Verden, 1997
EM-brons 2005, Hagen
EM-brons, Turin 2007
Sju SM-guld

Idag är Lussan en mycket uppskattad tränare, hon är A-tränare och dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.