Nyhet

Tre världsstjärnor i unik clinic på Strömsholm

- Det här är ett tillfälle som är i det närmaste unikt och en chans ingen hästintresserad får missa, oavsett om man gillar hoppning, dressyr eller någon annan ridsportgren. Stallmästare Jens Fredricson ser verkligen fram mot tisdag 8 maj när Louise Nathhorst, Tinne Vilhelmson Silfvén och Therese Nilshagen kommer till Ridskolan Strömsholm.
Drömtrion Tinne Vilhelmson Silfvén, Louise Nathhorst och Therese Nilshagen kommer till Strömsholm hålla en unik clinic. Foto: Roland Thunholm

Louise ”Lussan” Nathhorst kommer med jämna mellanrum till Ridskolan Strömsholm för att hålla träningar för elever och personal.

Jens har haft förmånen att få träna tillsammans med Lussan under många år nu, och har bara lovord att ge.

– Det som är unikt med Lussan är hennes förmåga att plocka ut det man gör bra och förstärka det för att sedan på ett elegant sätt jobba vidare med det som behöver förbättras. Det ger ett självförtroende och en avspändhet i ridningen som egentligen är nödvändig för att utvecklas, förklarar Jens.

På kvällen tisdag 8 maj kommer Lussan tillsammans Tinne Vilhelmson Silfvén och Therese Nilshagen, två ryttare som är skolade i Lussans system, hålla en clinic på Ridskolan Strömsholm.

– Det kommer att bli grymt bra, Lussan är fantastisk som tränare. Tinnes meritlista är i det närmaste oändlig och hon plockar hela tiden fram nya hästar i världsklass. Therese har ju blivit etablerad i världstoppen tack vare sin fantastiska ridning och får otroliga lovord i Tyskland där hon jobbar sedan ett antal år tillbaka. Det kommer verkligen att vara något att titta på, menar Jens.

Under clinicen kommer Tinne att rida sin relativt nya häst Esperance (val, f-09 e. Sorento-Rousseau). Hästen spås bli nästa världsstjärna och ekipaget har startat tre gånger med två segrar och en andraplats som resultat.

Även Therese kommer med en häst som har stora förhoppningar på sig. 6-åriga hingsten DSP Dominy (e. Diamond Hit-Pour Plaisir) vann Bundeschampoinatet – det tyska mästerskapet för unghästar – i höstas med fina 9,0 i slutpoäng.

– Jag är övertygad om att det kommer att bli en riktigt minnesvärd clinic med tanke på hästar och ryttare som finns på plats. Dessutom är Lussans kloka ord alltid värda att lyssna på, avslutar Jens.

Så här såg det ut när Therese Nilshagen och DSP Dominy vann Bundeschampionatet i höstas.

DSP Dominy (v. Diamond Hit x Pour Plaisir) ist der neue Bundeschampion der 5jährigen Dressurpferde! Der im Besitz des Dressurleistungszentrum Lodbergen stehende Bayerische Hengst wurde von Therese Nilshagen vorgestellt und erreichte eine Endnote von 9,0. Platz 2 ging an Fürst William HC und Beatrice Buchwald mit 8,7 und Rang 3 belegten Revenant und Rudolf Widmann mit 8,6. Herzlichen Glückwunsch! Hier könnt ihr euch alle Prüfungen der DKB-Bundeschampionate noch einmal anschauen http://watch.clipmyhorse.tv/bundeschampionate2017

Posted by ClipMyHorse.TV Deutschland on Sunday, 3 September 2017

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.