Nyhet

Vill du utbilda dig hos oss i höst? Ansök senast den 15 och 16 april

Den 15 och 16 april är två datum att hålla koll på, för då är sista ansökningsdag till flertalet av våra utbildningar med start i höst. Drömmer du om en framtid inom hästnäringen? Då kan du läsa mer om respektive utbildning nedan!

De utbildningar som startar i höst, med sista ansökningsdag antingen 15 eller 16 april är:

Hippologprogrammet
3 år, heltid år 1 på Flyinge år 2 och 3 på Ridskolan Strömsholm
Drömmer du om en universitetsutbildning med renodlad hästinriktning? Då är Hippologprogrammet valet för dig. Utbildningen innehåller såväl teoretiska som praktiska moment. Programmet ger en bra grund för att arbeta professionellt med hästar, utbildning av häst och människor samt med arbetsledning och rådgivning.

Hovslagarutbildningen
3 år på heltid du läser alla 3 åren antingen på Ridskolan Strömsholm, Flyinge eller Wången.
Vill du vara din egen chef? Är du i fysisk form och har ett intresse för hästen i sin helhet samtidigt som du utför ett hantverk? Då är Hovslagarutbildningen någonting för dig.

Ridsportgymnasiet Strömsholm
3 årig gymnasieutbildning med häst på schemat! Omvalsperioden startar den 8 maj!
Drömmer du om en framtid som professionell inom ridsporten? Då är Ridsportgymnasiet Strömsholm något för dig. Naturbruksprogrammet med inriktning hästskötare. En yrkesförberedande gymnasieutbildning med specialisering ridsport. Efter avslutad utbildning är du redo att kliva direkt ut i arbetslivet!

Allmän kurs med ridsportprofil
Allmän kurs häst är en folkhögskoleutbildning för dig som behöver läsa in gymnasiekompetens och samtidigt vill förbereda dig för att ta en hästskötarexamen. Kursen har ridsportprofil. Kurstiden är 1-3 år beroende på förkunskaper och kursval. Kursstart 13 augusti 2018

Svensk Ridlärare II,
13 augusti 2018 – augusti 2019.
Är du Svensk Ridlärare I och vill ta nästa steg på karriärstegen? Då är kursen till Svensk Ridlärare II något för dig. Kursen består av tre delar som är fördelade på distansstudier på halvfart (pedagogik, ridskoleverksamhet och hästkunskap) samt undervisning på Ridskolan Strömsholm (färdighetsträning dressyr, hoppning och terräng). Ansökan görs till hela kursen och du har i slutet av kursen möjlighet att avlägga yrkesprov för SRL II, utan extra kostnad. 

Svensk Ridlärare III
 6 augusti 2018 – 14 juni 2019.
Svenska Ridsportförbundet och Ridskolan Strömsholm bedriver tillsammans denna utbildning till Svensk Ridlärare III, SRL III. Utbildningen, som ges på Hästsportens folkhögskola i Strömsholm, är en exklusiv utbildning med endast fyra platser. Utbildningen är kostnadsfri och eleverna erhåller ett stipendium under sin studietid hos oss – ett SRL III stipendium.

Hästkunskap – hästskötare  Denna kurs är förberedande för Yrkesprov för hästskötare och ger vissa teoretiska moment samt praktiska förevisningar som ingår i yrkesprovet eller för dig som vill lära dig mer om hästar. Det är en distanskurs på¨15 veckor med 50 % studietakt. Under kurstiden genomförs 6 träffar à 2 dagar på Ridskolan Strömsholm.

Hästkunskap level II
Är en kurs för dig som vill förnya och bygga på dina teoretiska hästkunskaper, i första hand verksamma instruktörer inom hästnäringen som vill fortbilda sig eller avlägga yrkesprov för level II.  Det är en distanskurs på 15 veckor, 50 % studietakt. Under kurstiden genomförs 6 träffar à 2 dagar på Ridskolan Strömsholm.
 
Tilläggsutbildning i Hästunderstödda insatser på distans
Utbildningens syfte är att ge deltagarna kunskap om och kompetens att använda hästar och dess miljö som terapeutisk/pedagogisk resurs inom hälso- och sjukvård, socialt arbete och skola. Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma personer inom nämnda områden. Utbildningen kan utgöra ett delmoment inför certifiering inom hästunderstödd terapi/pedagogik utarbetad av OHI, Organisationen för Hästunderstödda Insatser. Denna kurs är 40 veckor, 37% studietakt (totalt 15 v heltid). Under kurstiden genomförs 7 träffar à 3 dagar på Ridskolan Strömsholm.

Pedagogik och ridskoleverksamhet på distans
Är du verksam som ridlärare, vill fylla på din pedagogiska verktygslåda och därigenom utvecklas som ledare? Då är denna distanskurs i pedagogik och ridskoleverksamhet som arrangeras av Hästsportens Folkhögskola på Ridskolan Strömsholm, något för dig. Denna kurs är en distanskurs 17 veckor på halvtid (50 %) med 7 träffar à 2 vardagar.

Sommarkurser för dig med egen häst, på skolhäst eller fortbildning som ridlärareVi erbjuder välutbildade skolhästar och skickliga ridlärare i en miljö med alltifrån moderna ridhus och utebanor till vackra historiska byggnader och platser. Välkommen till oss i sommar! Enstaka platser kvar

Sommarkurs hoppning ponny
En hoppkurs för dig med egen ponny som är en satsande yngre ryttare och vill förbereda dig för framtiden på stor häst! 25 – 29 juni Du kommer ha fullspäckade dagar med ridning både på egen ponny och skolhäst (OBS! stor häst) från Ridskolan Strömsholm. Du rider dagligen för 3 välmeriterade tränare/ryttare – Jens Fredricson, Daniel Svensson och Py Jägerden. Även teori ingår.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.