Nyhet

Strömsholms elitlag till semifinal

Visst får vi se Strömsholms Ridsportförenings Elitlag vara med och slåss om finalbiljetterna vid semifinalen på 100-årsjubilerande Strömsholmsdagarna. En seger och en andraplats vid helgens avslutande omgångar gav en överlägsen totalseger.
Elsa Johansson, Niklas Jonsson, lagledare Anders Högberg, Jens Fredricson och Stina Lillje = Strömsholms segerlag på lördagen. Nu väntar semifinal. Foto: Roland Thunholm

Folksam elitallsvenska avgjordes den gångna helgen på Sportriders anläggning utanför Enköping. Under lördagens omgång, som reds i 1.20/1.30-hoppning, fick Strömsholm en lite tuff start när Elsa Johansson/Amazing hade ett oturligt nedslag. Men vad gjorde det när Niklas Jonsson, Jens Fredricson och Stina Lillje alla radade upp felfria ritter. Omhoppning för Strömsholm, tillsammans med ytterligare tre lag.

I omhoppningen var de rutinerade seniorryttarna omutliga. Niklas och Manick var felfria igen, och med omhoppningens näst snabbaste tid. Felfritt även för Jens/Con Tempi och Stina/For Killy. Segermarginalen blev sex sekunder till Skästa som kom tvåa.

På söndagen höjdes hindren ett snäpp, 1.30 för en ryttare och tre ryttare fick rida 1.40. Inte för att det bekymrade Strömsholmslaget. Josefine Nyqvist/Quwita B, Filip Ågren, Cardina och Stina Lillje/Hot Stuff var alla felfria så Jens Fredricson/Brixton behövde inte starta i grundomgången.

Nu blev det omhoppning mot Föreningen Runsten Equestrian, och båda lagen var felfria i omhoppningen men Runsten två sekunder snabbare och tog hand om segern. Totalt var dock Strömsholms bäst och vann med 28,5 poäng före Runsten, 25,5 och Skästa 19 poäng. Dessa tre har alla var sin semifinalbiljett till Strömsholmsdagarna att hämta ut. Då gäller det att vara bland de åtta bästa totalt för att få en åtråvärd biljett till Falsterbo i början av juli.

Även Strömsholms division I-lag visade framfötterna i den andra omgången som avgjordes under söndagen på Sportriders. Laget vann utan omhoppning efter fina insatser av Milana Nordin/Ziruta, Nora Nilsson/Monte Feliz, Moa Persson/Hippa Lo och Emelie Nyqvist/Lara.

Grattis alla Strömsholmsryttare till fina insatser.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.