Strömsholmsdagarna

Fel i Torstensons Ungdoms Grand Prix

En felaktigt utskriven bedömning ställde till det i juniorernas och ungdomsryttarnas kvalklass till Torstensons Ungdoms Grand Prix under torsdagen på Strömsholmsdagarna. "Vi har gjort fel och vi ber om ursäkt för det. Vi jobbar för att hitta en bra lösning för alla inblandade", säger hoppningens tävlingsledare Gunnar Larsson.

Enligt reglerna ska Torstensons Ungdoms Grand Prix ridas i bedömning A:1a, de med minst antal lika fel möts i en omhoppning och seger, samt de två finalbiljetterna till Falsterbo.

Torsdagens hoppning skrevs i stället ut som en Winning Round, där de 25 procent bästa går vidare till en andra omgång där det ekipage med minst antal fel efter de båda omgångarna och med snabbast tid i den andra, vinner.

– Vi har inte läst reglerna tillräckligt väl och det är helt och hållet vårat fel att vi inte säkerställt kvaliteten i vår proposition, konstaterar Gunnar Larsson.

Eftersom endast ett ekipage var felfritt i torsdagens 1.40/1.45-hoppning skulle Ottilia Lundgren ha vunnit om bedömningen hade varit A:1a. Hanna Aldin var snabbast av fyrafelarna och hade därmed kommit på andra plats. Dessa har också fått var sin biljett till Falsterbo efter klassen.

Men då bedömningen var Winning Round gick fem ekipage vidare. Bäst var Isabell Eklöf som hade fyra fel med sig från första rundan och var felfri och snabbast i den andra.

– Tyvärr har vårt misstag drabbat Isabell, vilket är oerhört tråkigt och vi kan bara beklaga det som har hänt, men det är tyvärr inget som vi kan göra åt i det här läget, förklarar Gunnar Larsson.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.