Nyhet

Nytt SM-guld till Patrik Kittel

Patrik Kittel firade sin 42:a födelsedag genom att rida hem ett SM-guld tillsammans med Deja. "Hon är verkligen en fantastisk häst och är som bäst på tävling", berömmer Patrik sin guldvinnare.
Patrik Kittel och Deja vann SM-guldet 2018. Foto: Roland Thunholm

Fem SM-titlar har det blivit och Patrik är mån om att komma till Strömsholm för att rida SM.

– Jag tycker det är viktigt att stötte svensk dressyr och värdesätter SM högt, menar Patrik.

Patrik berättar att han som ung grabb var på Strömholm för att titta på dressyr och trivs med att rida här, trots den för honom långa resan.

– Det är riktigt roligt att rida här och det känns som om det har varit väldigt mycket publik och tittat, vilket förstås känns jätteroligt, förklarar Patrik.

Att motståndarna inte heter Isabell Werth eller något annat namn rankat i absoluta världstoppen menar han inte spelar någon roll.

– Men det jag kunde göra i Grand Prix var att finslipa lite på saker som man ibland när man rider under större press inte riktigt hinner tänka på och utmana sig själv lite mer, menar Patrik och tyckte att allt hade fungerat som det var tänkt.

Om sin fantastiska Deja (SWB, sto, f-04, e. Silvano-Don Schufro, uppf. och äg. Marie Haward) har han bara lovord att säga. Stoet blir bara bättre och bättre och gör verkligen sitt yttersta på tävlingsbanan.

– Jag nöter inte så mycket på henne hemma utan hon går mycket ute i hagen och vi har hittat ett bra sätt att arbeta henne på så att hon fortsätter att tycka att allt är så roligt, berättar Patrik.

Silvret gick till fjolårsvinnaren Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 medan Sofie Lexner och Tobajo Pik Disney fick bronsmedalj.

Här är resultatet

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.