Nyhet

Strömsholm vinnare av semifinalen

Strömsholms Ridsportförening vann semifinalen av Folksam Elitallsvenska och därmed är laget klart för final i Falsterbo i juli. "Ett delmål är avklarat, nu ser vi fram mot Falsterbo", förklarar lagledare Anders Högberg stolt.
Det blev seger i semifinalen för Strömsholms Ridsportförenings lag. Nu siktar man på ny seger när det är dags för SM-final på söndag.

När Daniel Svensson red in som sista ryttare i Strömsholmslaget gällde det att rida felfritt för att säkra segern. I annat fall fanns risk för omhoppning mot Värnamo.

– Jag tänkte för mig själv när jag skrittade upp mot banan att det här skulle kunna hända i en Nations Cup-hoppning och då gäller det att vara förberedd. Det gav energi och gjorde mig lugn, berättar Daniel – som förstås satte nollan och säkrade segern.

Anders fick göra lite omkastningar i laget i sista stund. Då Josefine Nyqvists häst inte var i form gick frågan till Mikaela Gustaphson, som egentligen skulle åka till Belgien i dag och inte alls tävla.

– Men vi flyttade fram resan så jag kunde vara med, berättar Mikaela som har haft en kanonhelg på Strömsholm med en andraplats i MondeVerde Grand Prix och nu med 0+4 fel i laghoppningen.

– Det är så härligt när ryttarna ställer upp, menar Anders.

Niklas Jonsson var en av endast fem ryttare som red felfritt i båda omgångarna, och han var mer än nöjd.

– Jag är glad, framför allt över laget men även över hur min häst hoppade. Det är så roligt för vi jobbar verkligen som ett lag, menar Niklas.

Jens Fredricson inledde laghoppningen och hade ett tidsfel i första rundan och var felfri i den andra. Strömsholm slutade därmed på 1 fel totalt efter de två omgångarna, vilket räckte till en klar seger.

– Det kommer att bli tufft i Falsterbo, men det ska bli roligt, säger Niklas Jonsson.

– Vi har testat att ta guld och brons i Falsterbo, och att ta guld är mycket roligare så det ska vi försöka med igen, avslutar Anders Högberg.

Här hittar du resultatet

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.