Nyhet

Eftertraktade hippologer längtar tillbaka

Hippologerna har precis avslutat sin tid på Strömsholm och Flyinge. Och de går ut till en arbetsmarknad som jagar deras kompetens. "Svårast har nog varit att välja vilket jobb man ska ta", menar Amanda Igelström, en av 22 som nu kan titulera sig färdigutbildad hippolog.

Årets tredjeklassare på Hippologutbildningen såg fram mot avslutningen av sin tid på Ridskolan Strömsholm med en viss ångest.

– Jag vill egentligen inte flytta från Strömsholm, men nu har jag fått jobb på Nyby-Torshälla Ridklubb och ska även jobba hos Lotta Björe så jag kommer inte att vara så långt härifrån, berättar Isabella Svensson.

När vi träffade tre av hippologerna som tillbringat de två sista åren på Strömsholm är det studenter som är mer än nöjda med sina utbildningsår.

– Det bästa har varit all ridning och de fina hästarna. Vi har också haft väldigt kompetenta lärare som har inspirerat oss mycket, menar Christoffer Myr och får medhåll av både Isabella och Amanda.

En sak som alla tre tar med sig ut i sina nya roller efter examen är drivkraften att hela tiden söka kunskap och vikten av att fortsätta att utbilda sig själv.

– Det här är något som jag verkligen har fått med mig från tiden på Strömsholm, att våra lärare verkligen vill dela med sig av sin kunskap och att de vill att vi ska fråga om hjälp och inte vara rädda för det. Det vill jag också förmedla till mina elever, förklarar Amanda, som liksom Isabella gått hippologutbildningen med ridlärarinriktning.

Christoffer har gått inriktning hästutbildning men också haft mycket lektioner och funderar på om det kanske inte ändå är ridlärare han ska satsa på.

– Jag har fått många jobberbjudande, men inte bestämt mig riktigt än, konstaterar Christoffer.

Amanda kommer däremot att flytta tillbaka till Göteborgstrakten där hon kommer ifrån och kombinera ett jobb som ridlärare med egen verksamhet.

Och även om de tre har pluggat färdigt på Strömsholm för den här gången är det inte otroligt att de kommer att komma tillbaka igen.

– Jag ska hem och jobba så att jag får tillräckligt många undervisningstimmar för att kunna söka till SRL III, avslutar Amanda och både Isabella och Christoffer erkänner att de funderar i samma banor.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.