Nyhet

Nya hopptränare på Strömsholm

Ridskolan Strömsholm kan se fram mot en mycket intressant hopphöst när bland annat tränare som Rob Ehrens och Pether Markne kommer till anläggningen. - Det är roligt att vi har så många skickliga tränare här, det känns väldigt inspirerande, förklarar Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Ridskolan Strömsholm.
Daniel Svensson ser fram mot höstens hoppning på Strömsholm med flera nya namn på tränarlistan, bland andra Rob Ehrens, Nederländernas förbundskapten.

Att hålla hög standard och kunna ge mycket inspiration är ett av ledorden i undervisningen på Ridskolan Strömsholm.

För dressyren ser det ut som tidigare, där Louise Nathhorst och Lars Andersson med jämna mellanrum kommer för att undervisa både lärare och elever.

Hoppningen hade under förra terminen förstärkning av tyska ”Kaiser” Johannsmann, något som var uppskattat och utvecklande. Den här terminen kommer han dock att vara på Flyinge för att hålla träningar där.

I stället kommer Nederländernas framgångsrika förbundskapten – Rob Ehrens – till Ridskolan Strömsholm under vintern och nästa vår. Något som Daniel Svensson verkligen ser fram mot.

– Han är fantastiskt skicklig och noggrann, så det ska bli otroligt roligt att få ha honom här. Det kommer att bli mycket inspirerande, oavsett om man kan vara med och rida eller bara har möjlighet att sitta på läktaren och titta, menar Daniel nöjt.

Precis som under Kaiser-träningen kommer Strömsholms Ridsportförening att ha två grupper, som delfinansieras av Lasse Bilocks Minnesfond. Det kommer också att bli grupper för lärare och stipendiater samt för externt inbjudna.

Även Pether Markne kommer att hålla träningar på Ridskolan Strömsholm ungefär en gång i månaden, då främst för lärare och stipendiater.

Eleverna har, precis som tidigare, tillgång till – förutom Daniel – Py Jägerden, Åsa Steninger, Kati Ojala och Emma Wretefelt. Dessutom kommer Stina Lillje att ha träningar för SRL III och stipendiater en gång i veckan.

– Stina kommer också att vara här och rida en del, och det är bra när vi är många ryttare som är här och rider. Det är nyttigt att vara med och se när andra tränar, menar Daniel.

För hippologerna blir det extra träning för AnnCatrin ”Ancan” Carlsson var sjätte vecka. Hon är väl insatt i utbildningen sedan sin tid på Flyinge, och Daniel är glad över att kunna få förstärkning även där.

– Sedan får vi inte glömma att Jens Fredricson också kommer att arbeta med elevernas utbildning. Skillnaden är att han inte kommer att rida här dagligen, utan att det blir mer punktinsatser, vilket också är nyttigt, berättar Daniel, som ser fram mot kommande läsår med många timmar högklassig undervisning på anläggningen.

Läs här om vad som händer på Flyinge i höst

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.