Nyhet

Ministerbesök på Strömsholm

Utbildningarna på Ridskolan Strömsholm stod i centrum när ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, kom på besök. "Jag vill lära mig mer om ridsportens utbildningsvägar", förklarade Helene Hellmark Knutsson.
Helene Hellmark Knutsson och Independence efter en kort ridtur som gav ministern för högre utbildning och forskning ett ridborgarmärke. Foto: Roland Thunholm

Studiebesök hos hovslagareleverna, pratstund med både hippologer och gymnasieelever och besök vid Strömsholms system för grupphästhållning hanns med. Och självklart en liten ridtur.

Det gick lugnt till när Helene Hellmark Knutsson red i Vita Ridhuset på skolhästen Independence, ledd av hippologen Hanna Johansson. Foto: Roland Thunholm

Skolhästen Independence (SWB, val. f-06, e. Indoctro-Cortez, uppf. Mats Samuelsson) skötte sig exemplariskt när en något nervös minister lite trevande satt upp och skrittade runt i Vita Ridhuset, understödd av hippologelever och stallchef Åsa Johansson.

– Jag har nog inte ridit på 35 år och var väldigt nervös inför den här ridturen, det kan de som åkte med mig i bilen hit intyga, berättade Helene Hellmark Knutsson när hon väl suttit av igen efter ridturen.

För ritten belönades hon med ett Ridborgarmärke av Svenska Ridsportförbundets samhällschef Kicki Ronnerberg Bäckman.

Inledningsvis hade vd Christina Rosell och Karin Morgan som är chef för utveckling och forskning på Strömsholm, berättat mer om anläggningen och utbildningen för en intresserad minister som ställde många frågor.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.