Nyhet

Dags för Rob Ehrens-träning på Strömsholm

Höstens första träningsdagar för Rob Ehrens närmar sig, och på Ridskolan Strömsholm ser man fram mot att få hit Nederländernas framgångsrika förbundskapten. ”Det känns väldigt bra att han kommer hit så regelbundet, jag tror det kommer att få stor betydelse”, menar Ridskolan Strömsholms huvudlärare i hoppning, Daniel Svensson.
Rob Ehrens har varit på Ridskolan Strömsholm tidigare. 2015 höll han en mycket uppskattad clinic. Nu kommer han tillbaka för att hålla träning vid sex tillfällen under höst och vinter - träningar som är öppna för alla att komma och titta på. Foto: Roland Thunholm

Tisdag-onsdag 30-31 oktober kommer Rob Ehrens att träna ett antal ekipage på Ridskolan Strömsholm. Det är det första av totalt sex tillfällen när den oerhört uppskattade och framgångsrika tränaren tar sig an ryttare från framför allt Strömsholm.

Fem grupper, med fyra ryttare i varje, kommer att få ta del av holländarens effektiva träningssystem. Men – precis som på förra årets Kaiser Johannsmann-träningar – är läktarna öppna för alla som vill samla inspiration och kunskap.

– Vi försöker så långt det går att ge eleverna som går här på Strömsholm möjlighet att vara med och titta, en del kommer att få uppgifter i samband med träningen som de ska utföra, förklarar Daniel Svensson.

Att sitta på läktaren och titta kommer garanterat att vara nyttigt inte bara för RS elever, utan även för ryttare, tränare och instruktörer som har möjlighet att ta sig till Röda Ridhuset.

En av grupperna är vikt för Ridskolan Strömsholms lärare och stipendiater. Här kommer, förutom Daniel Svensson, även Py Jägerden, Stina Lillje och Josefine Nykvist att vara med och rida.

Dessutom har Strömsholms Ridsportförening, tack vara stöd från Lasse Bilocks Minnesfond, två grupper där ryttare i SRF:s Elitlag i hoppning är med. I nästa vecka kommer Carolina Määttä, Mikaela Gustaphson, Niklas Jonsson, Alice Leander, Julia Almebäck samt Stina, Daniel och Josefine att rida i SRF:s grupper.

– Vi har också en grupp med inbjudna ryttare och en grupp där Svenska Ridsportförbundet har utsett ryttare, berättar Anders Högberg, Strömsholms Ridsportförenings framgångsrika lagledare som är med och ordnar en del av det praktiska kring Rob Ehrens-träningen.

I den inbjudna gruppen rider Louise Haaga, Helena Persson, Joel Andersson och Anna-Clara Pettersson, medan det ännu inte är helt klart vilka som kommer att rida i Ridsportförbundets grupp.

Träningen kommer att inledas vid 11.30-tiden på tisdag och hålla på till närmare 19 på kvällen. På onsdag inleds träningarna redan på morgonen för att sedan vara klara till tidig eftermiddag. Nästa tillfälle är 12-13 november.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.