Nyhet

Första Rob Ehrens-träningen avklarad

Under två dagar har Rob Ehrens finslipat detaljer hos ryttare från Mellansverige på Ridskolan Strömsholm. ”Det är verkligen jättenyttigt att bli påmind om hur noggrann man behöver vara”, menar stipendiaten Josefine Nykvist som var med i två grupper.
Engagemanget och energin är det minst sagt inget fel på när Rob Ehrens håller träningar på Ridskolan Strömsholm.

Nederländernas framgångsrika förbundskapten Rob Ehrens kommer vid sex tillfällen att besöka Ridskolan Strömsholm för att träna lärare, stipendiater, ryttare från Strömsholms Ridsportförening, samt några ytterligare inbjudna under två dagar.

Under tisdag-onsdag var han här för första gången den här säsongen, och som alltid är Rob Ehrens mycket noggrann med detaljer. Dessutom är han otroligt engagerad och lägger stor energi på varje ryttare för att komma till ett resultat.

– Jag tycker mycket om att träna för Rob, han sätter verkligen fingret på vad man behöver jobba mer med, förklarar Stina Lillje, som har viss undervisning på Ridskolan Strömsholm och är med och arrangerar Rob Ehrens-träningarna.

Mikaela Gustaphson är en av ryttarna som fick möjlighet att rida för Rob Ehrens under de två träningsdagarna på Strömsholm.

Första dagen fick ryttarna bland annat jobba över fyra cavalettibockar på en volt och träna på att rida på olika antal galoppsprång mellan bommarna. Något som krävde bra planering och tvingade ryttarna att verkligen se till att hästarna var uppmärksamma för hjälperna.

Många passade på att följa träningen från läktaren och det var lätt att följa Robs instruktioner då han hade mikrofon på sig under varje träningspass.

Rob kommer tillbaka redan 12-13 november för nästa träningstillfälle.

– Det blir tätare mellan de två första omgångarna, men vi tror det är bra för då lär han känna ryttarna lite snabbare, konstaterar Stina Lillje.

Rob Ehrens träning kan bland annat genomföras tack vare bidrag från Lasse Bilocks Minnesfond.

SRF-ryttaren Carolina Määttä fick mycket hjälp av Rob Ehrens för att få en bra kommunikation med sin häst – och slutresultatet blev väldigt bra.
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.