Nyhet

Nytt underlag i Röda Ridhuset

Nytt år, nya möjligheter och framför allt nytt underlag. I helgen var det nederländska företaget De Grondslag på Ridskolan Strömsholm för att lägga in en helt ny ridhusbotten i Röda Ridhuset. "Det blev, som alltid, suveränt bra när Ben Agterberg och hans medarbetare genomför sitt arbete", förklarar verksamhetschef Jonas Johnson nöjt.
Ett helt nytt underlag i Röda Ridhuset ger de bästa förutsättningarna för så väl tävling som träning och lektioner på Ridskolan Strömsholm.

Det är nästan nio år sedan underlaget byttes i Röda Ridhuset, och inför en vår med många stortävlingar, träningar och inte minst lektioner för elever och studenter var det därför på sin plats med ett nytt underlag.

– Som ett led i vår satsning att vara ett Ridsportens Utvecklingscentrum för Svenska Ridsportförbundets alla verksamheter och svensk ridsport är våra ridbaneunderlag högsta prioritet, konstaterar Jonas Johnson, och fortsätter:

– Förutom att sträva efter att vara ett tränings- och utvecklingscentrum i toppklass har vi också möjlighet att erbjuda en tävlingsanläggning för Strömsholms Ridsportförening med de bästa underlagen.

Underlaget i Nya Ridhuset, som används som framridningsridhus vid tävlingar, har totalrenoverats med mycket bra resultat, så nu är Ridskolan Strömsholm mer än redo för kommande uppgifter.

Till helgen väntar till exempel premiär i ATG Riders Leauge, en ny stortävling där det blir möjligt att spela på hästhoppning. Under 2019 kommer Strömsholms Ridsportförening att genomföra cirka 30 tävlingsdagar på Ridskolan Strömsholms anläggning.

Nederländska De Grondslag, som är en av världens absolut bästa på ridunderlag, såg i helgen till att Röda Ridhuset fick sitt efterlängtade nya underlag.
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.