Nyhet

Ett vinnande Strömsholmsekipage

Alice Leander går sista året på Ridsportgymnasiet Strömsholm. En utbildning som hon kombinerar med att tävla på hög nivå. "Det går bra eftersom det finns så stor förståelse här – så länge man sköter skolan", förklarar Alice.

Årets tävlingssäsong har inletts på bästa sätt för Alice. Vid hemmatävlingarna nyligen vann hon söndagens 1.40-hoppning, detta före bland annat sin tränare, RS huvudlärare i hoppning, Daniel Svensson.

– Det var förstås jätteroligt att få vinna, och det gjorde ju inget att slå Daniel, säger hon med ett leende.

Den här dagen har Alice haft Rob Ehrens-träning på sitt schema. Den nederländska förbundskaptenen har under oktober-februari varit på plats på Ridskolan Strömsholm för att bland annat träna personal, stipendiater och Strömsholms Ridsportförenings elitryttare.

– Känns fantastiskt att få möjlighet att träna för Rob och att han har kommit hit så regelbundet, menar Alice, som där emellan har mycket hjälp av Daniel.

Det är inte bara Alice som har mycket koppling till Ridskolan Strömsholm. Hennes vinnarhäst – Anastacia SN (swb, sto f-07 e. Carano-Levantos II, uppf. Birgitta Jonasson) var skolhäst fram till för drygt ett år sedan.

– Hon trivdes inte riktigt med att byta ryttare, jag fick prova henne ett tag och sedan förra sommaren är hon min, förklarar Alice nöjt.

Här kan du läsa mer om Ridsportgymnasiet Strömsholm

Alice och Anastacia efter vårens sista Rob Ehrensträning. I höst kommer dock Rob tillbaka för nya träningstillfällen på Ridskolan Strömsholm.
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.