Nyhet

Rob Ehrensträningarna fortsätter på Strömsholm

Under hösten och två gånger nu under våren har Nederländernas framgångsrika förbundskapten Rob Ehrens varit på Ridskolan Strömsholm för att hålla träning för bland annat lärare och Strömsholms Ridsportförenings elitryttare. Nu är det också klart att han återkommer även nästa säsong. "Vi är väldigt glada och stolta över att han kommer tillbaka, det är verkligen ett jättelyft att ha honom här", förklarar Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Ridskolan Strömsholm.
Rob Ehrens tackade för den här säsongens träning med en förhoppning att få se ryttarna i Falsterbo. Här med Py Jägerden, Daniel Svensson och Alice Leander. Till hösten är supertränaren tillbaka igen.

Daniel har varit med och ridit för Rob Ehrens vid samtliga tillfällen, och tycker verkligen att det har gett resultat.

– Det har varit fantastiskt bra och mycket utvecklande både för mig själv och mina hästar. Men även som tränare har jag fått väldigt mycket med mig, en tydligare röd tråd att följa i undervisningen, menar Daniel Svensson.

Att Rob Ehrens är en erkänt duktig tränare är väl bekant. Hans energi och engagemang för alla elever smittar av sig, oavsett om man rider eller om man bara sitter på läktaren och tittar. Något som många även utanför Ridskolan Strömsholm har tagit chansen till under de tillfällen som Rob varit på plats.

– Man ser också en klar skillnad på alla ryttare som har varit med. Det har blivit en annan ridning och ett annat lugn. Robs träning är väldigt hästvänlig, menar Daniel.

Under säsongens träningstillfällen har Daniel haft en del småprojekt för RS elever och studenter vid de olika utbildningarna. Till nästa säsong vill han gärna engagera eleverna ännu mer.

– När vi har träning i världsklass på vår anläggning är det viktigt att få in det i utbildningarna också, menar Daniel.

Vid vårens sista tillfälle kom Rob Ehrens en dag tidigare för att hålla tränarfortbildning för ett 50-tal hopptränare från stora delar av Sverige. En eftermiddag som var mycket uppskattad från tränarhåll.

– Förhoppningsvis kan vi få till ännu fler samarbeten med förbundet inför nästa säsong då den här typen av fortbildningar är väldigt bra och mycket populära, konstaterar Daniel.

Rob-träningen har bland annat möjliggjorts via medel från Lasse Bilocks minnesfond och för Strömsholms Ridsportförenings Elitryttare har det varit värdefull träning inför årets stora mål att ta medalj vid lag-SM i Falsterbo senare i sommar.

Rob Ehrens är inbokad vid fem tillfällen under nästa säsong. Preliminärt kommer han 22-23 oktober, 19-20 november, 10-11 december, 14-15 januari och 18-19 februari.

– Jag hoppas många vill följa träningarna från läktarplats även nästa säsong. Det är verkligen värt att komma hit och samla inspiration, avslutar Daniel.

Daniel Svensson var med som ”demoobjekt” när Rob Ehrens höll en mycket uppskattad tränarfortbildning innan det var dags att jobba med Strömsholmseleverna under två dagar.
Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.