Nyhet

Göteborgsstart för gymnasieelev

Vid Breeders Trophy i höstas red William Humble, som går tredje året på Strömsholms Ridsportgymnasium, familjens 4-åring till en topplacering i Breeders Trophy. Nu väntar start vid Gothenburg Horse Show.
William Humble åker till Göteborg och tävlar med sin fina unghäst Conventador på onsdag. Foto: Roland Thunholm

På onsdag drar årets Gothenburg Horse Show igång och till helgen är det dags för Världscupfinalerna i dressyr och hoppning att avgöras. I den här speciella arenan får några av Sveriges bästa unghästar möjlighet till värdefull rutin – och har dessutom chans till fina premier.

Swedish Warmblood Trophy, som inleder tävlingarna på onsdag, avgörs både i hoppning och dressyr. De bästa hästarna från höstens Breeders Trophy-finaler får vara med.

Därför har William Humble ända sedan i oktober haft siktet inställt på den här veckan i Göteborg – och därmed haft god tid på sig att begära ledigt från Strömsholms Ridsportgymnasium. Med familjens Conventador (SWB, val e. Contant Q-Casco, uppf. Alicia Ridderholt, äg. Michael Humble) red William till sig en sjätteplats i 4-årsfinalen i höstas.

Efter Breeders fick Conventador lite välförtjänt ledighet, och har fått gått tre klasser som uppladdning inför Göteborg. Senast var vid helgens tävlingar på hemmaplan, i Strömsholm.

Precis som i Breeders är det domare som sätter betyg på hästens ridbarhet samt teknik och förmåga. De tre med högst poäng får sedan hoppa om några språng innan domarna avgör vilken häst de tycker är bäst för dagen. Totalt är det 12 hästar som har kvalificerat sig till tävlingen.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.