Strömsholmsdagarna

Joel bäst i Hööks Grand Prix

Yngst var bäst i Hööks Grand Prix. 17-åriga Joel Torstenson tog sin första seger i 1.50-hoppning, och valde rätt klass att vinna. 50 000 kronor var segerpremien. "Det är nästan ofattbart, helt fantastiskt att få vinna här", konstaterar en mycket lycklig vinnare.
Joel Torstenson jublade över sin första 1.50-seger. Han vann Hööks Grand Prix med Felix efter strålande hoppning. Foto: Jennifer Åström

Det var en tuff och utmanande bana i Hööks Grand Prix. Endast Olof Smith var felfri i grundomgången, men fick sällskap av Joel Torstenson och Niklas Arvidsson i Winning Round, som skulle avgöra vart den stora segerpremien skulle hamna.

Joel var först ut med sin Felix, som är uppfödd av föräldrarna Jennie och Ola, och som har Ola gamla tävlingshäst Marta (e. Imperator) som mamma. Pappa till Felix är Feliciano, så hoppgener finns i den stora, men känsliga, valacken.

– Men vi har aldrig vunnit någon klass tidigare. Han är inte så snabb, erkänner Joel Torstenson.

Den här gången räckte dock resultatet till vinst. Joel var först ut i Winning Round och satte en felfri runda efter strålande hoppning. Därmed stannade han på fyra fel totalt, de som kom med från första omgången. När sedan Niklas Arvidsson hade ett nedslag var det bara Olof Smith kvar som kunde ta segern från Joel. Men Olof rev två hinder och segern var klar.

Olof Smith och Etalon Lux N slutade tvåa i Hööks Grand Prix efter åtta fel i Winning Round. Foto: Jennifer Åström

– Jag trodde aldrig jag skulle vinna. Men jag var jätteglad ändå bara att få en 1.50-placering, det har jag inte haft någon tidigare. Och med Olof och Niklas efter mig var jag nästan säker på tredjeplatsen, förklarar Joel.
Att segerpremien var på hela 50 000 kronor var förstås en extra bonus för Joel.

– Det här är det största jag har vunnit, det slår allt annat så här långt, avslutar Joel som i kväll åker söderut för att tävla i Nederländerna med två andra hästar.

Här hittar du resultatet för Hööks Grand Prix

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.