Strömsholmsdagarna

Semifinalseger för Strömsholms Ridsportförening

Hundradelarna var på Strömsholms Ridsportförenings sida när laget – för andra året i rad – vann semifinalen av Folksam Elitallsvenska på hemmaplan. "Det här är inte bra för nerverna", pustade lagledaren Anders Höglund ut efter segern.
Foto: Roland Thunholm

Anders satsade på ett lag med rutinerade ryttare, men med lite mindre rutinerade hästar, även om han satte in det säkraste kortet först.

– Jag hoppades och tänkte att Stina Lillje och Candlelight K skulle kunna rida felfritt i båda omgångarna och i en eventuell omhoppning. Mikaela Gustaphson och Cum Laude borde kunna rida med 0 eller 4 fel. När det gällde Niklas Jonsson så har High Scamp inte så mycket rutin men Niklas är väldigt skicklig så kunde han rida med max ett nedslag eller lite tidsfel skulle det vara jättebra, och samma sak med Helena Persson. Hennes Harley Davidson är ganska orutinerad, berättade Anders.

Och lagledarens förhoppningar slog väldigt väl in. Möjligen hade han hoppats på lite mer tidsmarginal när det gällde Helena Perssons rundor. I den första omgången hade hon ett nedslag, och var två hundradelar från maxtiden. I den andra omgången blev det felfritt – och klockan stannade exakt på den utsatta maxtiden!

– Det är väl sådant som kallas rutin, konstaterade Anders med ett leende.

Med totalt fyra fel i de båda omgångarna stannade Strömsholmslaget på åtta fel. Det gjorde även Skyrup Country Club som var enda laget med tre felfria rundor i samma omgång. Därmed blev det också omhoppning.

– Men vi var förberedda. Vi sa redan efter första omgången att nu är det två rundor kvar, förklarade Anders.
Och laget var väl förberett inför omhoppning. Stina och Helena var felfria medan Niklas och Mikaela hade var sitt nedslag. Ett resultat som Skyrup inte kunde matcha.

Därmed är den åtråvärda biljetten till Falsterbo klar och SM-final – och förhoppningsvis medaljer – hägrar.

– Vi har redan börjat titta på upplägget, och troligen blir det samma kvartett ryttare som rider, men kanske med lite andra hästar. Vi har valmöjligheter, avslutar Anders Högberg förhoppningsfullt.

Här hittar du resultatet från Folksam Elitallsvenskas semifinal

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.