Strömsholmsdagarna

Väntade vinnare i dressyr-SM

Väntade vinnare, storfavoriter och en riktig veteran. Där har ni årets SM-vinnare i dressyr när Strömsholmsdagarna avslutades på söndagen.
Patrik Kittel och Delaunay vann som väntat SM-guld i dressyr för seniorer. Foto: Roland Thunholm

Att Patrik Kittel skulle ta sin sjätte SM-seger var väl ingen sensation. Med Delaunay gjorde han två fina uppvisningar, först i fredagens Grand Prix och sedan i söndagens finalprogram Grand Prix Kür.

– Min häst gjorde en bra uppvisning och kändes väldigt smidig, förklarade Patrik efter segern, även om han nog tyckte att han kunde ha fått lite högre poäng av domarna.

Även i övriga klasser blev det favoriterna som höll för trycket. I U25-klassen tog Marina Mattsson sitt tredje raka SM-guld, precis som förra året hette hästen Quatermain.

– När jag gick in på banan var jag fokuserad på att rida så bra som möjligt, och allt satt tekniskt, konstaterade Marina nöjt efter segern.

I klassen för unga ryttare höll sig återigen Evelina Söderström framme när det väl gällde. Med 21-åriga Weihenstephaner blev det tredje raka guldet för den framgångsrika duon.

– Bara att få rida Weihenstephaner är en ren vinst, menade Evelina lyckligt.

Även i juniorklassen blev en repris i toppen från förra året. Felicia Olofsson och Bellman 1196 var klart bäst i den tuffa konkurrensen.

Här kan du hitta resultaten från dressyr-SM

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.

Strömsholm.com använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.