Strömsholmsdagarna

Väntade vinnare i dressyr-SM

Väntade vinnare, storfavoriter och en riktig veteran. Där har ni årets SM-vinnare i dressyr när Strömsholmsdagarna avslutades på söndagen.
Patrik Kittel och Delaunay vann som väntat SM-guld i dressyr för seniorer. Foto: Roland Thunholm

Att Patrik Kittel skulle ta sin sjätte SM-seger var väl ingen sensation. Med Delaunay gjorde han två fina uppvisningar, först i fredagens Grand Prix och sedan i söndagens finalprogram Grand Prix Kür.

– Min häst gjorde en bra uppvisning och kändes väldigt smidig, förklarade Patrik efter segern, även om han nog tyckte att han kunde ha fått lite högre poäng av domarna.

Även i övriga klasser blev det favoriterna som höll för trycket. I U25-klassen tog Marina Mattsson sitt tredje raka SM-guld, precis som förra året hette hästen Quatermain.

– När jag gick in på banan var jag fokuserad på att rida så bra som möjligt, och allt satt tekniskt, konstaterade Marina nöjt efter segern.

I klassen för unga ryttare höll sig återigen Evelina Söderström framme när det väl gällde. Med 21-åriga Weihenstephaner blev det tredje raka guldet för den framgångsrika duon.

– Bara att få rida Weihenstephaner är en ren vinst, menade Evelina lyckligt.

Även i juniorklassen blev en repris i toppen från förra året. Felicia Olofsson och Bellman 1196 var klart bäst i den tuffa konkurrensen.

Här kan du hitta resultaten från dressyr-SM

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.