Nyhet

Lotta Björe tillbaka på Ridskolan Strömsholm

För nio år sedan lämnade Lotta Björe Ridskolan Strömsholm efter 15 år som hopplärare. Till hösten är hon tillbaka igen. "Det ska bli jätteroligt. Det finns ingen vackrare arbetsplats än Ridskolan Strömsholm", tycker Lotta.
Lotta Björe är tillbaka på Ridskolan Strömsholm som hopplärare för hippologprogrammet. Foto: Roland Thunholm

Från och med september kommer Lotta att ha hippologstudenterna i hoppning två dagar i vecka.

– Jag hade främst hippologerna även när jag jobbade här förra gången, berättar Lotta, som ser fram mot att få arbeta tillsammans med bland andra Py Jägerden – som har hand om unghästutbildningen i Hippologprogrammet.

– Py och jag samarbetar mycket även till vardags och har gjort så under en lång tid. Jag tror det blir bra för eleverna får då blir det en tydlig röd tråd i utbildningen, menar Lotta.

Lotta tycker att det ska bli roligt att arbeta med både nya och gamla kollegor. För flera av dem som hon jobbade tillsammans med under sina 15 första år på Ridskolan Strömsholm finns fortfarande kvar, samt en del nya förstås.

– Största utmaningen blir förstås att jag inte alls känner hästarna, så det tar väl lite tid att sätta sig in där. Samtidigt kan det ibland vara bra att se på hästarna med lite nya ögon också, tror Lotta.

Lotta träffar många av sina ”gamla” hippologelever när hon är ute på tävling eller har träningar runt om i landet.

– Hippologer tar verkligen sin utbildning på största allvar, de ger verkligen allt hela tiden. Det ska bli jätteroligt att jobba med eleverna så att de kan uppnå sina kursmål. Det gäller också att få de mer dressyrintresserade eleverna att även tycka det är roligt med hoppning, konstaterar Lotta – som verkligen ser fram mot att få komma tillbaka till Ridskolan Strömsholm igen.

– Det ska bli fantastiskt roligt och jag hoppas att jag kan tillföra det i undervisningen som man önskar, avslutar Lotta ödmjukt.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.