Nyhet

STRÖMSHOLMS GYMNASIEELEVER ÖVERLÄGSNA I SWB CUP

Eleverna på Ridsportgymnasiet Strömsholm gjorde rent hus när finalen av Ung SWB Cup arrangerades på hemmaplan i veckan. De båda lagen kom etta och tvåa totalt, samt tog hand om en mängd delsegrar. Dessutom var Strömsholmselever etta, tvåa och trea individuellt.
Vilka ungdomar som går på Ridsportgymnasiet Strömsholm! Etta och tvåa i lagtävlingen i Ung SWB Cup-finalen, och dessutom etta, tvåa och trea individuellt.

Det har blivit en tradition med final av Ung SWB Cup på Strömsholm – tävlingen för naturbruksgymnasier med hästinriktning runt om i landet där deltagarna tävlar i grenar som teori, visa häst vid hand samt exteriör- och löshoppningsbedömning.

Strömsholms gymnasieelever brukar också hålla sig väl framme, men frågan är om inte årets framgångar slår alla rekord.

Båda lagen hade alla rätt på teoriprovet, så den delen hade de verkligen kontroll på.

Individuellt lyckades Emilia Odeheim allra bäst. Emilia vann totalt efter att också ha varit bäst i löshoppningsmomentet och tvåa i exteriörbedömningen. Men hon var jagad av klasskamraterna Elin Walser som kom tvåa totalt efter att ha vunnit häst vid hand-momentet och Amanda Hellström som var trea totalt efter bland annat en tredjeplats i att visa häst vid hand.

Klara Holst kom tvåa i häst vid hand och Mirabelle Salkert var trea i exteriörbedömningen.

Dubbelt Strömsholm i lagtävlingen

Självklart dominerade de båda lagen från Ridsportgymnasiet Strömsholm även lagtävlingen.

Lag 2, som bestod av Julia Grenmark, Jessica Schumann, Elin Walser och Klara Holst vann löshoppningsmomentet och totalt.

Lag 1, som bestod av Zack Aujalay, Mirabell Salkert, Amanda Hellström och Emilia Odeheim vann exteriörbedömningen, var tvåa i häst vid hand, trea i löshoppningen och kom tvåa totalt, knappt slagna av sina klasskamrater.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.