Nyhet

STORSLAM PÅ VÄSTMANLANDS RIDSPORTGALA

Lördag kväll hölls årets Ridsportgala för Västmanlands Ridsportförbund. Ridskolan Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening tog hem vinsten i nio av tolv kategorier. Ett tydligt bevis på hur samarbetet mellan Ridskolan och föreningen utvecklar ridsporten. I princip alla segerintervjuer prisades just samarbetet som en av framgångsfaktorerna.

Strömsholms Ridsportförening befäste sin ställning som regionens starkaste tävlingsklubb och vann alla sex individuella ryttarpriser:

Årets Ungdomsryttare:
– Dressyr:      Moa Stenman
– Hoppning    Ebba Danielsson
– Fälttävlan    Anna Svane
Åres Ryttare:
– Dressyr       Ulla Håkanson
– Hoppning    Daniel Svensson
– Fälttävlan    Anna Freskgård

Vi gratulerar alla dessa duktiga ryttare till årets resultat och all lycka till i framtiden. Ett särskilt lycka till vår profilryttare Anna inför hennes satsning mot OS 2020/24.

Vidare fick SRFs Elitlagsledare Anders Högberg äntligen priset som Årets Ridsportledare efter fyra års nomineringar. Ingen har betytt mer för vårt gemensamma elitlag än Anders. Både Ridskolan Strömsholm och SRF är stolta över hans engagemang.

När det gäller Årets Prestation så vann Mikaela Gustaphson före Elitlaget Strömsholm. Mikaela var inte på plats utan vann en 1.45 klass i Helsingborg under galans gång.

Årets gala avslutades med att utse Årets Evenemang som blev SM i Dressyr under Strömsholsmsdagarna. Under hela fyra år har SM arrangerats på Strömsholm och utvecklats till tävlingar i absoluta världsklass. Vi lämnar nu över stafettpinnen med stolthet till Flyinge som arrangerar tävlingen 2020 på nyrenoverade banor och med en ambition att leverera världsklass.

Vi på Strömsholms vill gratulera övriga pristagare på galan:

Årets Ridskola: Stora Ekeby Ridklubb. Priset sponsrades av Ridskolan Strömsholm och delades ut av VD Christina Rosell och anläggningens Forskningschef Dr. Karin Morgan.

Årets Eldsjäl:  Svante Bergstrand från Sura RF. Det var med en stor respekt vi lyssnade på din nominering och tacktal. Vi står fullt bakom din nominering och ditt pris.

Årets häst – ett tufft pris som i år gick till  Lovely Lady vars ryttare också var nominerad till en individuell prestation.

Ridskolan Strömsholm vill tacka Västmanlands Ridsportförbund för ett ytterst väl genomfört arrangemang och ser fram emot galan 2021.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.