Nyhet

STRÖMSHOLMSDAGARNA 2020 – FLER SM TILL STRÖMSHOLM

Ridskolan Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening har sedan tidigare flyttat Lag-SM i dressyr samt SM i paradressyr till vecka 36 med anledning av situationen med covid-19. Nu är det klart att det blir ytterligare SM klasser i dressyr på vackra Grand Prix banan vid Strömsholms Slott. Under rådande omständigheter kommer tävlingen genomföras utan publik. Vi hänvisar till webb-tv sändning via Equisport.

Det faktum att det nu ser ut att bli en fysisk skolstart till höstterminen har gjort att Flyinge och Flyinge Hästsportklubb tyvärr tvingats meddela Svenska Ridsportförbundet att det inte kommer att kunna genomföras SM i Dressyr på Flyinge som planerat i augusti under vecka 35. Osäkerheten kring restriktionerna och stora logistiska utmaningar på Flyinges anläggning för att kunna uppfylla alla rekommendationer ligger till grund för beslutet. Utmaningar finns även på Ridskolan Strömholms anläggning men tävlingsplatsen är belägen närmare en kilometer från huvudanläggningen vilket gör en stor skillnad jämfört med Flyinges anläggning.

Strömsholmsdagarna är ett evenemang med mer än 100-åriga anor och Lag SM i dressyr samt SM i paradressyr har sedan förra året varit inplanerat till årets evenemang. För att kunna utöka tävlingen även med SM i dressyr för seniorer, U25 och unga ryttare gör att det blir ytterligare en tävlingsdag. Datumen blir nu den 2–6 september. SM i dressyr för juniorer kommer att genomföras av Laholms Ryttarförening den 22-26 juli.

När det gäller internationell Fälttävlan den 12-13 juni ser vi över möjligheten att genomföra den i september istället. Datum fastställs inom kort.

Vi ser nu fram emot delar av Strömsholmsdagarna 2020 samt Strömsholmsdagarna 2021.
Evenemang och sport på hög nivå!

Ridskolan Strömsholm
Strömsholms Ridsportförening

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.