Nyhet

INTERNATIONELL FÄLTTÄVLAN OCH LAG-SM I FÄLTTÄVLAN – ETT SAMARRANGEMANG MELLAN RS/SRF OCH NORRBY RS

Ridskolan Strömsholm och Strömsholms Ridsportförening har sedan tidigare behövt hitta ett nytt datum för de internationella klasserna i fälttävlan med anledning av situationen med covid-19. Nu är det klart att det blir ett samarrangemang med Norrby Ryttarsällskap vecka 37.

Norrby Ryttarsällskap har sedan länge planerat att genomföra Folksam Lag-SM i fälttävlan på vackra Österängarna i Strömsholm den 11 – 13 september. Strömsholms terrängbana håller en trestjärnig internationell nivå och har även en fin terränghinderpark på alla nivåer för ponny och häst från nivån P80 och debutantklass. När det stod klart att RS/SRF:s internationella tävling i fälttävlan behövde hitta ett nytt datum ställdes frågan till Norrby Ryttarsällskap.

Norrby Ryttarsällskap är en grannförening till SRF där man har ett stort engagemang för fälttävlan.
”Vi ser mycket positivt på att genomföra hela evenemanget med gemensamma krafter tillsammans med Norrby Ryttarsällskap”, berättar RS verksamhetschef Jonas Johnson.

Intresset för att rida fälttävlan på Strömsholms bana har varit rekordstort de senaste åren. Tvåstjärniga nationella och internationella klasser samt trestjärniga internationella klasser kommer att genomföras vid årets tävlingar i samarbete med Agria Djurförsäkring. Utöver det givetvis även nationella ponnyklasser samt även en internationell ponnyklass.

Ridskolan Strömsholm och Flyinge arbetar för att förse svensk hästnäring med kompetens med visionen ”Vi utvecklar kunskap, hästar och människor”. Det stämmer väl med Riksanläggningarnas samarbetspartner Agria Djurförsäkrings strävan efter att utveckla ridsportsverige och sprida kunskap. ”Att hästar behöver varierad träning för att bli hållbara är väl känt och när ryttaren har uppsatta mål är det lättare att hålla motivationen för träning uppe. Därför är vi glada att tävlingarna nu börjar komma igång igen och att vi kan vara en del i detta” säger Mikael Theorén, Affärsområdeschef Häst och Lantbruk på Agria Djurförsäkring.

Strömsholmsdagarna är ett evenemang med mer än 100-åriga anor och med den rådande situationen i år har det blivit mycket att planera om. SM i dressyr för seniorer, Unga ryttare, U25, Lag SM i dressyr samt SM i paradressyr har flyttats till vecka 36. I och med flytten av fälttävlan till veckan efter kan vi se fram emot (utöver hoppningen) Strömsholmsdagarna i september istället. Självklart tas ett stort ansvar för att evenemanget genomförs under förutsättning att alla restriktioner kan uppfyllas. För publiken kommer det med stor sannolikhet innebära att tävlingarna följs digitalt.

Vi ser nu fram emot delar av Strömsholmsdagarna 2020 samt Strömsholmsdagarna 2021.

Evenemang och sport på hög nivå!

Ridskolan Strömsholm
Strömsholms Ridsportförening
Norrby Ryttarsällskap

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.