Nyhet

BREEDERS TROPHY I FÄLTTÄVLAN 12 – 13 SEPTEMBER GENOMFÖRS – MEN UTAN INTERNATIONELL FÄLTTÄVLAN OCH LAG-SM 2020

Rådande situation med omfattande restriktioner, som i närtid sannolikt inte förändras i positiv riktning, gör att tävling i fälttävlan på Strömsholm genomförs i ett mindre format. Arrangören har i dialog med smittskyddet i Region Västmanland och Svenska Ridsportförbundet kommit fram till att detta är ett rimligt och ansvarsfullt ställningstagande.

Norrby Ryttarsällskap har sedan länge planerat att genomföra Folksam Lag-SM i fälttävlan på vackra Österängarna i Strömsholm den 11 – 13 september. När det stod klart att RS/SRF:s internationella tävling i fälttävlan behövde hitta ett nytt datum ställdes frågan till Norrby Ryttarsällskap om ett samarrangemang.

”Nu står det dock klart att det med nuvarande restriktioner inte är möjligt att genomföra tävling i fälttävlan i detta stora format. Vi får istället se fram emot att genomföra Breeders Trophy i samarbete med SWB och Agria Djurförsäkring” berättar Jonas Johnson, verksamhetschef vid Ridskolan Strömsholm.

RS och SRF har inlett ett mycket positivt samarbete med Norrby Ryttarsällskap och planen är att det även i det mindre formatet sker som ett samarrangemang. ”Även om vi hade planerat att ha endast Lag-SM eller endast de internationella klasserna skulle det ha blivit samma beslut. Det hade behövt bli lättnader gällande restriktionerna för att det skulle vara möjligt” fortsätter Jonas Johnson.

Intresset för att rida fälttävlan på Strömsholms bana har varit rekordstort de senaste åren. Planeringen och arbetet inför årets ponnyklasser, tvåstjärniga nationella och internationella klasser samt trestjärniga internationella klasser kommer samarbetskonstellationen RS, SRF och Norrby RS fortfarande ha stor nytta av inför 2021.

Ridskolan Strömsholm och Flyinge arbetar för att förse svensk hästnäring med kompetens med visionen ”Vi utvecklar kunskap, hästar och människor”. Det stämmer väl med Riksanläggningarnas samarbetspartner Agria Djurförsäkrings strävan efter att utveckla ridsportsverige och sprida kunskap. ”Att hästar behöver varierad träning för att bli hållbara är väl känt och när ryttaren har uppsatta mål är det lättare att hålla motivationen för träning uppe” säger Mikael Theorén, Affärsområdeschef Häst och Lantbruk på Agria Djurförsäkring.

Ridskolan Strömsholm
Strömsholms Ridsportförening
Norrby Ryttarsällskap

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.