Nyhet

ROB EHRENS TRÄNINGARNA FORTSÄTTER PÅ STRÖMSHOLM

Under 2017 - 2019 har Nederländernas framgångsrike förbundskapten Rob Ehrens varit på Ridskolan Strömsholm för att hålla träning för bland annat lärare, Strömsholms Ridsportförenings elitryttare samt Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram. Nu är det dags även denna säsong 2020-2021. "Vi är väldigt glada och stolta över att han kommer tillbaka, det är verkligen ett jättelyft att ha honom här", förklarar Daniel Svensson, huvudlärare i hoppning på Ridskolan Strömsholm. Under nuvarande omständigheter är det dock endast möjligt för RS egna verksamhet att följa träningarna.
Rob Ehrens kommer tillbaka till Ridskolan Strömsholm för att hålla i träningar. Foto: Roland Thunholm

Daniel har varit med och ridit för Rob Ehrens vid samtliga tillfällen, och tycker verkligen att det har gett resultat.

– Det har varit fantastiskt bra och mycket utvecklande både för mig själv och mina hästar. Men även som tränare har jag fått väldigt mycket med mig, en tydligare röd tråd att följa i undervisningen, menar Daniel Svensson.

Att Rob Ehrens är en erkänt duktig tränare är väl bekant. Hans energi och engagemang för alla elever smittar av sig, oavsett om man rider eller om man bara sitter på läktaren och tittar. Under nuvarande omständigheter kommer det dock endast vara RS egna verksamhet som kan vara med och följa träningarna.

– Man ser också en klar skillnad på alla ryttare som har varit med. Det har blivit en annan ridning och ett annat lugn. Robs träning är väldigt hästvänlig, menar Daniel.

Under tidigare träningstillfällen har Daniel haft en del småprojekt för RS elever och studenter vid de olika utbildningarna. Denna säsong utvecklas detta ytterligare. Hippologstudenter, SRL deltagare och gymnasieelever kommer att få möjlighet att vara med på olika föreläsningar för Rob.

– När vi har träning i världsklass på vår anläggning är det viktigt att få in det i utbildningarna också, menar Daniel.

Rob-träningen har bland annat möjliggjorts via medel från Lars Bilocks minnesfond och för Strömsholms Ridsportförenings Elitryttare har det varit värdefull träning inför årets tävlingar med bl.a. målet att ta medalj i Ridsportallsvenskan.

Rob Ehrens är inbokad vid fem tillfällen under denna säsong. Den 13-14 oktober, 17-18 november,    8-9 december, 12-13 januari och 16-17 februari.

Daniel Svensson var med som ”demoobjekt” när Rob Ehrens höll en mycket uppskattad tränarfortbildning innan det var dags att jobba med Strömsholmseleverna under två dagar.

Mer från Strömsholm
Våra samarbetspartners

Våra samarbetspartners hjälper oss att utveckla, utbilda och vara ledande inom svensk ridsport.